Aprīlī Rīgā koncertēs instrumentālās ģitārmūzikas trio «Russian Circles»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Savu pirmo un pagaidām vienīgo koncertu Latvijā šī gada 12. aprīlī Rīgā sniegs instrumentālās ģitārmūzikas trio «Russian Circles» no Čikāgas, ASV.

Pēc ieilgušiem mēģinājiem, kuriem ceļu šķērsojuši gan bezatbildīgi koncertu rīkotāji Polijā, pēdējā brīdī atceļot grupas koncertus šajā valstī, gan pašu mūziķu plāni pievērsties darbam studijā un citas nebūšanas, aprīlī ir laiks grupas «Russian Circles» koncertam Rīgā beidzot notikt.

Ģitārists Maiks Salivans (Mike Sullivan) un grupas sākotnējais basģitārists Kolins De Koipers (Colin DeKuiper) kopā muzicēt sāka 2004. gadā un šis laiks arī uzskatāms par «Russian Circles» sākumu. Drīz vien abiem pievienojās bundzinieks Deivs Tērnkrancs (Dave Turncrantz) un sākās darbs pie debijas ieraksta «Enter». Jau 2006.gada vasarā, uzreiz pēc albuma nonākšanas atklātībā, arī Latvijā vietām bija dzirdami sajūsmas spiedzieni un cerība kādudien grupu šeit ieraudzīt vaigā. Ar sekojošajiem ierakstiem «Station», «Geneva» un pagājušā gada oktobrī izdoto «Empros» un Kolinu nomainījušo basģitāristu Braienu Kuku (Brian Cook), kurš iepriekš muzicējis apvienības «Botch» un «These Arms Are Snakes», grupa nostiprinājusies uz desmitgades spilgtāko instrumentālās ģitārmūzikas kolektīvu pjedestāla. Vēl vairāk, savā 2011. gada labāko ierakstu kopsavilkumā vietnes «The Silent Ballet» veidotāji «palūguši» grupu «Pelican» paiet malā, dodot vietu «Russian Circles» un viņu «Empros».

Ja arī vārdi «instrumentāla» un «ģitārmūzika» daudzos kā pirmās raisa asociācijas ar nogurušo postroka žanru, tad ar katru jaunu ierakstu un koncertturneju «Russian Circles» pierāda šādu asociāciju aizspriedumainību. Proti, abu ģitāristu virtuozais semplu un «cilpošanas» pielietojums kopā ar bundzinieka apskaužami tehnisko un reizē izdomas bagāto izpildījumu ir kā antitēze bieži aiz efektu pedāļu grēdām maskētajai vienmuļībai un talanta trūkumam minētajā žanrā.

Pirms dažiem mēnešiem iznākušo albumu «Empros» liela daļa kritiķu atzinuši par labāko grupas veikumu, kurā «apkopots labākais no iepriekš paveiktā, reizē iezīmējot virzienu, kurā grupa dodas šobrīd» (Allmusic.com).

Koncerta norises vieta Rīgā, kā arī biļešu iepriekšpārdošana tiks izziņoti drīzumā.


 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu