Apsaimniekošanas nozares līderis pērn - «Rīgas namu pārvaldnieks» (17)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo/R.Oliņš

Apsaimniekošanas nozares līderis ar 41,49 miljonu latu apgrozījumu pērn bija SIA «Rīgas namu pārvaldnieks», liecina «Firmas.lv» un aģentūras LETA biznesa portāla «Nozare.lv» veidotais «Latvijas biznesa gada pārskats 2013».

Otra lielākā kompānija pēc apgrozījuma pērn bija SIA «Namu apsaimniekošana» ar 8,55 miljonu latu apgrozījumu, bet trešā - SIA «Daugavpils dzīvokļu un komunālās saimniecības uzņēmums» ar 4,37 miljonu latu apgrozījumu.

«Top 10» iekļuvuši arī tādi uzņēmumi kā SIA «Caverion Latvija» ar 3,51 miljona latu apgrozījumu, SIA «Liepājas namu apsaimniekotājs» ar 3,45 miljonu latu apgrozījumu, SIA «Impel Serviks» ar 3,4 miljonu latu apgrozījumu, SIA «Jūrmalas namsaimnieks» ar 3,33 miljonu latu apgrozījumu, SIA «Zemkopības ministrijas nekustamie īpašumi» ar 3,19 miljonu latu apgrozījumu, SIA «Pilsētas EKO serviss» ar 3,18 miljonu latu apgrozījumu un SIA «Cleanhouse» ar 3,1 miljona latu apgrozījumu.

«Rīgas namu pārvaldnieka» valdes priekšsēdētājs Ervins Straupe izdevumā norāda, ka uzņēmumu aizvadītajā gadā nozīmīgi ietekmēja augstās energoresursu izmaksas, kuras līdz ar auksto ziemu radīja klientiem grūtības norēķināties par saņemtajiem pakalpojumiem.

«Kā vēl viens nozīmīgs aspekts jāmin kvalificētu speciālistu trūkums ēku remonta jomā. Tā rezultātā būtiski pieaugušas remontu izmaksas. Papildus jānorāda arī neskaidrība par Eiropas līdzfinansējuma nosacījumiem ēku energoefektivitātes paaugstināšanai nākamajam plānošanas periodam - esam izkustējušies no sastinguma punkta, sākuši siltināšanas darbus pirmajās uzņēmuma pārvaldīšanā esošajās ēkās, tomēr neskaidrība par nosacījumiem atbalsta saņemšanai un tā procentuālais apjoms no energoefektivitātes paaugstināšanai tērētā apjoma neveicina dzīvokļu īpašnieku lēmumu pieņemšanu par siltināšanas sākšanu,» skaidro Straupe.

Viņaprāt, nākamgad gaidāma izaugsme visās jomās - gan paaugstinot esošajiem klientiem sniegto pakalpojumu kvalitāti, gan paplašinot un pilnveidojot piedāvāto pakalpojumu spektru, gan arī piesaistot jaunas ēkas, tostarp jaunos daudzdzīvokļu ēku projektus.

Kā lielākos izaicinājumus Straupe min gan pārvaldīšanas pakalpojuma izmaksu samazināšanu, gan izmaksu samazināšanu klientiem saistībā ar remontdarbiem un ēku energoefektivitātes paaugstināšanas jomā. Nozīmīgs izaicinājums ir pēc iespējas plašāka dzīvokļu īpašnieku iesaistīšana lēmumu pieņemšanā par sava īpašuma apsaimniekošanu.

Kā ziņots, klajā nācis kārtējais «Latvijas biznesa gada pārskata 2013» izdevums, kurā apkopota informācija par nozarē strādājošām firmām, kas veido 98% no visu Latvijas uzņēmumu apgrozījuma un kurās nodarbināti 67% darba ņēmēju Latvijā.

Pārskatā apkopota informācija no uzņēmēju iesniegtajiem 2012.gada pārskatiem. Kopumā drukātajā un interneta versijā publicēta informācija par uzņēmumiem, kuru 2012.gada apgrozījums ir lielāks par 100 000 latu. Šādu uzņēmumu Latvijā ir aptuveni 20 000, un kopējais šo uzņēmumu apgrozījums 2012.gadā bija virs 35 miljardiem latu, kas veido 98% no visa 2012.gada pārskatos uzrādītā apgrozījuma. Apskatītajos uzņēmumos strādā vairāk nekā 513 000 darbinieku, kas saskaņā ar VID datiem ir 67% no kopējā darba ņēmēju skaita.

«Latvijas biznesa gada pārskatā» iekļautas veiksmīgāko uzņēmēju un nozaru ekspertu atziņas un prognozes, kā arī padziļināts biznesa vides apskats un detalizēti nozaru uzņēmumu saraksti - «Top 10» uzņēmumi 16 industrijās, «Top 25-50» uzņēmumi 64 virsnozarēs un visi uzņēmumi, kas sadalīti 476 nozarēs.

Komentāri (17)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu