Apstiprina nākamās F1 sezonas kalendāru (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) trešdien apstiprinājusi nākamās sezonas Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta kalendāru, kuru, kā jau iepriekš paredzēts, veidos 19 posmi.

Iepriekš FIA nāca klajā ar provizorisko nākamās sezonas kalendāru, kas sevī ietvēra 22 posmus. Tomēr vēlāk no šī saraksta svītroti ieplānotie posmi ASV pilsētā Ņūdžersijā un Meksikā, kā arī no tā izņemtas sacensības Dienvidkorejā.

Noprotams, ka Dienvidkoreja, kur sacīkstes rīkotas pēdējos četrus gadus, savu vietu kalendārā zaudējusi finansiālo sarežģījumu dēļ. Tikmēr Meksikai esot izredzes 2015. gadā atgūt vietu F-1 kalendārā pirmo reizi kopš 1992. gada.

Tikmēr Ņūdžersijas sacensību nākotne ir neskaidra, jo šis ir jau otrais gads pēc kārtas, kad posms ticis svītrots no sezonas provizoriskā kalendāra.

Lai ieviestu minētās izmaiņas, ticis mainīts sezonas posmu izkārtojums, kas licis Brazīlijai šķirties no sezonas noslēdzošā posma tiesībām. Tā vietā nākamo sezonu noslēgs ar sacensībām Abū Dabī.

Vēl viena izmaiņa notikusi saistībā ar Vācijas posmu - rotācijas kārtībā no Nirburgringas trases atkal pārcelsies uz Hokenhaimu.

Nākamajā sezonā F-1 debitēs posms Krievijā, kas notiks Sočos.

Līdz ar to nākamās sezonas kalendārs ir šāds - Austrālija (16. marts), Malaizija (30. marts), Bahreina (6. aprīlis), Ķīna (20. aprīlis), Spānija (11. maijs), Monako (25. maijs), Kanāda (8. jūnijs), Austrija (22. jūnijs), Lielbritānija (6. jūlijs), Vācija (20. jūlijs), Ungārija (27. jūlijs), Beļģija (24. augusts), Itālija (7. septembris), Singapūra (21. septembris), Japāna (5. oktobris), Krievija (12. oktobris), ASV (2. novembris), Brazīlija (9. novembris) un Abū Dabī (23. novembris).

Arī šosezon piloti čempionātā sacentās 19 posmu garumā.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu