Apstiprināta kārtība nekustamā īpašuma atsavināšanai valsts nozīmes lidlauka teritorijā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Valdība apstiprināja kārtību, kādā valsts un pašvaldība izmanto pirmpirkuma tiesības, ja valsts nozīmes civilās aviācijas lidlauka teritorijā tiek atsavināts nekustamais īpašums, portālu «Apollo» informēja Satiksmes ministrijas sabiedrisko attiecību speciālists Rolands Rumba.

Šo kārtību regulē otrdien, 31.jūlijā, Ministru kabinetā (MK) apstiprinātais noteikumu projekts «Kārtība, kādā valsts un pašvaldība izmanto pirmpirkuma tiesības valsts nozīmes civilās aviācijas lidlauka teritorijā».

Valsts vai pašvaldības pirmpirkuma tiesības valsts nozīmes lidlauka un tā attīstībai nepieciešamajā teritorijā esoša nekustamā īpašuma atsavināšanai paredz likums «Par aviāciju», taču minēto MK noteikumu izstrāde bija nepieciešama, lai noteiktu precīzu kārtību un termiņus, kādā realizējamas minētās valsts un pašvaldību tiesības.

Atsavinot nekustamo īpašumu, uz kuru valstij ir pirmpirkuma tiesības, nekustamā īpašuma pārdevējs pirkuma līgumu vai tā norakstu iesniedz Satiksmes ministrijai (SM), kas pēc tā saņemšanas izsniedz pārdevējam rakstisku izziņu. Šī izziņa kalpo kā apliecinājums pirkuma līguma iesniegšanai konkrētajā datumā, savukārt no šī datuma tiek aprēķināts termiņš – 15 darba dienas – līdz kuram SM ir jāizvērtē pirmpirkuma tiesību izmantošanas nepieciešamība. Ja pirmpirkuma tiesības ir pamats izmantot, valdībai divu mēnešu laikā no pirkuma līguma iesniegšanas dienas ir jāpieņem lēmums par minēto tiesību izmantošanu.

MK noteikumu projektā ir noteikti arī tie gadījumi, kuros valsts vai attiecīgā pašvaldība zaudē pirmpirkuma tiesības.

Valsts nozīmes civilās aviācijas lidlauka statuss ir noteikts VAS «Starptautiskā lidosta «Rīga»», SIA «Ventspils lidosta», un SIA «Aviasabiedrība Liepāja».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu