Apstiprināts «Bayern» kluba jaunais prezidents

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Par izvairīšanos no nodokļu maksāšanas notiesātās Vācijas futbola leģendas Ulriha Hēnesa vietā Vācijas čempionvienības Minhenes «Bayern» prezidenta amatā sestdien ievēlēts Karls Hopfners.

Kluba padome par labu Hopfnera kandidatūrai lēmusi ar vienbalsīgu atbalstu. Viņa apstiprināšana amatā tiks veikta kluba ģenerālajā asamblejā 2. maijā.

Hopfners līdz šim bijis kluba viceprezidents, atbildot par tā finansiālajiem jautājumiem. «Bayern» struktūrā viņš strādājis vairāk nekā 30 gadus.

Kā ziņots, trīs gadus un sešus mēnešus ilgu cietumsodu Hēnesam Vācijas tiesa piesprieda ceturtdien, bet piektdien Hēness paziņoja par atkāpšanos no «Bayern» prezidenta posteņa un samierināšanos ar viņam piemēroto cietumsodu.

Kā futbolists Hēness pagājušā gadsimta septiņdesmitajos gados ar «Bayern» trīs reizes kļuva par Vācijas čempionu, kā arī trīs reizes triumfēja Eiropas kausa izcīņas turnīrā (tagad - UEFA Čempionu līga). Rietumvācijas izlases sastāvā viņš kļuva par 1972. gada Eiropas čempionu un 1974. gada Pasaules kausa ieguvēju.

Pērn Minhenes komandai izdevās vēl nebijis sasniegums Vācijas futbola vēsturē - triumfs pašmāju čempionātā un kausā, kā arī prestižajā UEFA Čempionu līgā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu