Apsver Saeimas darbinieku sūtīšanu bezalgas atvaļinājumā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Saeima neplāno atlaist darbiniekus, bet kā viena no iespējām tiek izskatīta viņu sūtīšana bezalgas atvaļinājumā, aģentūru LETA informēja Saeimas Preses dienesta vadītāja Lelde Rāfelde.

Kā viens no variantiem finanšu līdzekļu ietaupīšanā tiek izvērtēta arī darbinieku iespējamā sūtīšana divu nedēļu bezalgas atvaļinājumā, informēja Rāfelde.

Saeimā katru gadu palielinās darbinieku darba apjoms, bet Saeimas darbinieku skaits nav palielināts kopš 2004.gada, tādēļ šobrīd darbiniekus atlaist vēl netiek plānots, aģentūrai LETA norādīja Saeimas Preses dienests.

Tāpat Saeimas Prezidijs noteicis ierobežojumus, paredzot 2009.gadā par 10% samazināt komandējumu izdevumus, kā arī Saeimas darbiniekiem neizmaksāt prēmijas un naudas balvas. Saeimas darbiniekiem neizmaksās arī atvaļinājuma pabalstus par 2009.gadu.

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze (ZZS) iepriekš informēja, ka Saeima jau pagājušajā gadā ierobežojusi savus tēriņus, ietaupot vairāk nekā 770 000 latu. Tāpat, lemjot par 2009.gada valsts budžeta grozījumiem, Saeima samazināja parlamenta budžetu par 18%.

2007.gadā Saeimas budžets bija 12,8 miljoni latu, 2008.gadā - 15,36 miljoni latu, savukārt 2009.gadam parlamenta budžetu sākotnēji plānoja 17,98 miljonu latu apmērā, taču vēlāk tas tika noteikts 14,75 miljoni latu.

Saeimas budžeta pieprasījums līdz valsts budžeta likuma projekta iesniegšanai Saeimā bez Prezidija piekrišanas nav grozāms. Par Saeimas saimniecību lemj Prezidijs pēc Saimnieciskās komisijas priekšlikuma. Saeimas grāmatvedību, izdevumu lietderību, likumību un gada pārskatus pārbauda Publisko izdevumu un revīzijas komisija, informēja Rāfelde.

Kā ziņots, Saeimas kārtības rullis nosaka, ka deputāta pamatalga piesaistāma Centrālās statistikas pārvaldes oficiālajā statistikas paziņojumā publicētajam valstī sabiedriskajā sektorā strādājošo iepriekšējā gada vidējās darba algas apmēram, kam piemēro koeficientu 3,2. Pārrēķināto amata algu sāk izmaksāt ar kārtējā gada 1.aprīli.

Deputātu amatalgas jau iepriekš tika samazinātas par 15%, tādējādi deputātu amata alga samazināta par 40% pret likumā noteiktā atalgojuma apmēru. Noteikti arī ierobežojumi, paredzot, ka pastāvīgā Saeimas komisija var veidot ne vairāk kā divas apakškomisijas un katrs deputāts var būt ne vairāk kā divu Saeimas apakškomisiju loceklis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu