Aptauja: Brīvos līdzekļus 52,6% iedzīvotāju, visticamāk, ieguldītu nekustamajā īpašumā (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo

 Ja būtu pieejami brīvie līdzekļi, tad 52,6% iedzīvotāju, visticamāk, tos ieguldītu nekustamā īpašuma iegādē vai labiekārtošanā un remontā, liecina aģentūras LETA un sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS veiktā aptauja.

Ceļojumos un izklaidē brīvos līdzekļus ieguldītu 35,7% iedzīvotāju, bet gandrīz tikpat daudz jeb 34,8% iedzīvotāju, visticamāk, brīvos līdzekļus izvēlētos ieguldīt veselības uzlabošanā.

Nedaudz vairāk par piektdaļu jeb 21,3% aptaujāto brīvos līdzekļus izvēlētos ieguldīt izglītībā, 17% - ieguldītu privātajā biznesā un tā attīstībā, bet 16,4% aptaujāto brīvos līdzekļus izmantotu sadzīves priekšmetu, mēbeļu un citu lietu iegādei.

Depozītnoguldījumos bankā savus brīvos līdzekļus izvēlētos ieguldīt 15,5% aptaujāto, bet 7,4% tos ieguldītu privātajos pensiju fondos.

Uzkrājošās apdrošināšanas polisi par brīvajiem līdzekļiem iegādātos 5,3% aptaujāto, bet 4,4% iegādātos akcijas vai citus vērtspapīrus.

Tikai 1,9% no aptaujātajiem savus brīvos līdzekļus neieguldītu nekur, 1,6% izvēlētos citu, aptaujā neiedāvātu atbilžu variantu, bet 4% aptaujāto nezināja atbildi uz šo jautājumu.

Iedzīvotāju aptauja veikta augustā, visā Latvijā ar interneta aptaujas starpniecību izvaicājot 1005 respondentus vecumā no 18 līdz 74 gadiem. Aptaujātie varēja atzīmēt visus atbilstošos atbilžu variantus.

Pētījums iekļauts aģentūras LETA Banku apskatā, kas iznāk reizi mēnesī, iepazīstinot ar aktualitātēm komercbanku darbībā pasaulē un Latvijā, kā arī salīdzinot Baltijas valstu banku sistēmas galvenos rādītājus.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu