Aptuveni 1000 kilometru garā «Barona taka» tuvojas finišam

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

20 velobraucēji, kuri ir sākuši garo maršrutu no Tartu ( Igaunija) un kuru kopējā kilometrāža varētu sasniegt 1000 km, šobrīd kopā ar pērējiem dalībniekiem tuvojas Finišam, kas būs 22. jūlijā Dundagā.

22. jūlijā plkst. 19.00 Dundagas pils estrādē notiks Noslēguma pasākums.

Programmā Vairas Vīķēs meistarklase:

Koncertā piedalās Lielpājas folkloras grupa «Atštaukas», velotriāla klubs «Karters»

Un kā īpašie viesi - Kārlis Auzāns un Nepieradinātā fokla orķestris.

Ieeja BEZ MAKSAS.

Maršruts: Tērbata (Tartu) – Otepe - Valka - Smiltene – Rauna, Vecpiebalga – Ineši – Ērgļi - Staburags - Koknese - Sigulda - Rīga - Kalnciems - Irlava - Talsi – Dundaga.

Astoto gadu biedrība «Pēdas LV» organizē velomaratonu – akciju «Barona taka». Tas ir pasākums, kurš sevī apvieno ne vien Dainu tēva godināšanu, jo tiek braukts pa maršrutu, kuru Krišjānis Barons savulaik ir nostaigājis kājām no Tartu Universitātes, bet tiek stādīti koki un sludinātas domas par videi draudzīgas attieksmes nepieciešamību un aktualitāti.

«Barona takas» patronese nu jau trešo gadu ir eksprezidente Vaira Vīķe Freiberga.

Vaira Vīķe Freiberga: »Priecājos par Barona taku kā akciju un tradīciju, kas dzīvo un attīstās jau astoņu gadu garumā. Tas ir lieliski, ka cilvēki veic brīvprātīgas, aktīvas iniciatīvas ar ideju, un Barona takā šādas idejas ir savītas pat vairākas. Barona takas vērtība ir gan mācīšanās caur meistarklasēm, gan cīniņš ar sevi, spēju pārbaudījums velobraucienā jebkuros laika apstākļos, gan kopā būšana, Latvijas un Igaunijas apceļošana un tautas mantojuma pieminēšana. Man ļoti simpātiska ir neatņemama Barona takas misija – kociņu un košumkrūmu stādīšana».

Jau par tradīciju kļuvusī koku dāvināšana un stādīšana, ko nodrošina AS «Latvijas Valsts meži» un kam pateicoties pa visu Latviju zaļo pamatīga koku aleja par godu Baronam, arī šogad tiks iestādīti ap 200 kociņi dažādās Latvijas vietās.

Velomaratons ir vienīgais tāda mēroga velo pasākums, kurā nav jāmaksā dalības maksa – dalībniekiem ir jānodrošina sev iztika, kas nebūtu iespējams bez atbalstītāju palīdzības.

AS Latvijas Valsts meži, Latvijas Radio 2, DHL, Dundagas novada dome, Velokurjers, Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs, Rīgas Skolēnu dome, Trase, Rimi.

Joprojām, pievienoties braucienam var jebkurā posmā, tāpat kā izstāties. Vecuma ierobežojumu nav.

Vairāk informācijas, kā arī sekot līdzi «Barona takas» dienasgrāmatai ir iespēja mājas lapā www.pedas.lv

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu