Ar fotoierīcēm policija plāno sodīt arī pie sarkanās luksofora gaismas braucošos

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Ria Novosti

Pēc tam kad Latvijā tiks pilnībā ieviests fotoradaru projekts, policija aktīvi sāks darbu pie jauna veida projekta - foto ierīču ievietošanu luksoforos, lai kontrolētu un attiecīgi arī sodītu pie sarkanā luksofora signāla braucošos transportlīdzekļu šoferus, šodien pēc Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēdes žurnālistiem pastāstīja Valsts policijas Prevencijas pārvaldes priekšnieks Edmunds Zivtiņš.

Arī šis projekts prasīs finanšu līdzekļus no valsts budžeta, tādēļ par tā īstenošanu dzīvē varētu sākt runāt tikai nākamgad.

Zivtiņš skaidroja, ka tā būs tāda kā foto ierīce, kas ievietota luksoforā un kas pie sarkanās gaismas braucošās automašīnas nofotografēs.

Savukārt jau pavisam drīz policija ar tehniskajiem līdzekļiem pieteiks karu auto zagļiem. Zivtiņš norādīja, ka tā ir klasificēta informācija, tādēļ sīkāk par tehniskajiem līdzekļiem viņš nevar runāt, ideja vien ir tāda, ka auto zādzību skaits tiktu samazināts.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu