Ar fotoradariem noķerto kaimiņvalstu ātrumpārkāpēju sodīšanas jautājumā tūlītēja risinājuma nebūs (14)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Edijs Pālens/LETA

Lai arī Baltijas valstu policijas dienestu priekšnieki šonedēļ sanāksmē Latvijā meklēja risinājumus, kā sodīt ar fotoradariem noķertos kaimiņvalstu ātrumpārkāpējus, tūlītējs risinājums problēmai nav rasts.

«Baltijas valstu policijas priekšnieki vienojās, - lai sakārtotu šo jautājumu un varētu sākt veidot vienotu informatīvo sistēmu, sākotnēji nepieciešama likumdošanas izmaiņu iniciēšana nacionālā līmenī,» aģentūru LETA informēja Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Sigita Pildava.

Jautāta, cik ilgā laikā varētu tikt veikti visi nepieciešamie priekšdarbi, lai ar fotoradariem fiksētie ātrumpārkāpēji no citām valstīm nevarētu izsprukt no soda, Pildava norādīja, ka šobrīd nav iespējams pateikt konkrēts termiņus, bet, «tiklīdz būs jauna informācija, sabiedrība tiks informēta».

Kā ziņots, jau kopš fotoradaru izvietošanas pirmsākumiem Baltijas valstīs nav atrisināts jautājums par kaimiņvalstu autobraucēju sodīšanu - lai arī šie pārkāpēji ar fotoradariem tiek fiksēti, viņi gar tiem var traukties garām mierīgi, jo nav izveidoti mehānismi, lai viņiem piemērotu sodus.

Komentāri (14)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu