Ar «Kremerata Baltica» uzstāšanos sāksies koncertu cikls «Dzimuši Rīgā» (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

7.martā ar izcilā vijolnieka Gidona Krēmera un orķestra «Kremerata Baltica» koncertu sāksies pirmais Rīgas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas koncertu cikls «Dzimuši Rīgā,» informēja Mārtiņš Drēģeris. 

Koncertu cikls «Dzimuši Rīgā» ir viens no Eiropas kultūras galvaspilsētas programmas muzikālajiem notikumiem, kura ietvaros Rīgā uzstāsies dzimušās akadēmiskās mūzikas izcilības – Gidons Krēmers, Baiba Skride, Miša Maiskis, Mariss Jansons un daudzi citi pasaules slavu guvuši mūziķi, kuru dzimtās saknes ir meklējamas Rīgā

Jau 7.martā plkst.19:00 jaunajā kultūras centrā «Ziemeļblāzma» orķestris «Kremerata Baltica» kopā ar Rīgā dzimušo vijolnieku Gidonu Krēmeru un solistu, krievu izcelsmas pianistu, Andreju Korobeiņikovu būs sarūpējuši īpašu programmu, kurā būs iespējams dzirdēt V.A.Mocarta koncerta interpretāciju. Zīmīgi, ka šis koncerts notiks Vecmīlgrāvī, kas tādējādi arī bagātina Rīgas apkaimju kultūras daudzveidību. Biļetes uz koncertu var iegādāties «Biļešu paradīzes» kasēs un internetā.

Savukārt 17.maijā plkst.19:00 Latvijas Nacionālajā operā koncertu ciklu «Dzimuši Rīgā» turpinās operdziedātāja Inga Kalna, kura sniegs krāšņu solokoncertu ievērojamā britu diriģenta Džuliana Reinoldsa muzikālajā vadībā. Programmā: Gaetāno Doniceti, Džoakīno Rosīni, Džuzepes Verdi u. c. mūzika. Biļetes uz koncertu var iegādāties Latvijas Nacionālās operas kasēs.

6.jūlija vakarpusē krāšņā koncertā pie Latvijas Nacionālās operas uzstāsies Rīgā dzimušās akadēmiskās mūzikas zvaigznes – Maija Kovaļevska, Inese Galante, Aleksandrs Antoņenko, Egils Siliņš, Gidons Krēmers, Miša Maiskis, Baiba Skride, Iveta Apkalna, Vestards Šimkus, Raimonds Pauls un Laima Jansone, kā arī kori un orķestris Andra Pogas vadībā.

Koncertu cikls «Dzimuši Rīgā» noslēgsies ar Marisa Jansona un Bavārijas Radio orķestra koncertu, kas norisināsies 7.novembrī plkst.19:00 Latvijas Nacionālajā operā. Pasaulslavenais latviešu diriģents Mariss Jansons koncertu veltīs savam tēvam, izcilajam diriģentam Arvīdam Jansonam, godinot viņa 100 gadu jubileju.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu