Ar pneimatisko šauteni sašauj dzīvniekus; varētu būt cietis arī zēns (27)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: MarissaHuber, CC BY-NC-ND 2.0

Liepājā vairāki cilvēki saskārušies ar gadījumiem, kad viņu mājdzīvnieki tikusi sašauti ar pneimatisko ieroci, sašauts, iespējams ticis arī kāds puika, ziņo «Irliepaja.lv».

Kāds liepājnieks nesen vērsies policijā ar iesniegumu par to, ka decembrī ar pneimatisko ieroci ticis sašauts viņa suns, šo faktu apstiprinājuši arī veterinārās klīnikas veiktie rentgenuzņēmumi.

Jautāts, kāpēc vīrietis policijā vērsies tikai pēc vairākiem mēnešiem, viņš skaidrojis, ka gribējis to darīt jau uzreiz, taču sastapis kādu pazīstamu policistu, kurš viņam pastāstījis, ka šāvējs, kāds 23 gadus vecs vīrietis, policijai ir jau labi zināms, jo nesen sašāvis arī kādu bērnu, kura māte vērsusies policijā.

Vīrietis nolēmis, ka vainīgais jau sodīts un nolēma policijā nevērsties, taču vēlāk pārdomāja un tomēr vērsās pie likumsargiem. Sazinoties ar Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes vecāko speciālisti sabiedrisko attiecību un sadarbības jautājumos Signi Šteinbergu, portāls noskaidroja, ka policijai nav zināms par gadījumu, kad ar pneimatisko ieroci būtu sašauts kāds bērns.

Arī kādai citai Liepājas iedzīvotājai pie veterinārārsta nācies vest savu kaķi, jo tam ar pneimatisko šauteni kāds bija iešāvis pierē. Sieviete ir nesapratnē, ka kāds var tik cietsirdīgi rīkoties pret dzīvniekiem.

Nesen par šaudīšanos ar pneimatisko ieroci ziņoja arī Liepājas pašvaldības policija. Diemžēl, kā portālam skaidroja pašvaldības policijas pārstāvis Kaspars Vārpiņš, pneimatiskā ieroča iegādei un turēšanai mājās nav nepieciešama ieroču turēšanas atļauja.

Ieroču un speciālo līdzekļu aprites likums nosaka: pneimatiskais ierocis ir ierocis, no kura lodi, bultu vai citu šāviņu izšauj ar saspiestas gāzes palīdzību. Fiziskai personai, kas sasniegusi 18 gadu vecumu, ir tiesības iegādāties, glabāt un pārvadāt aukstos ieročus, mazas enerģijas pneimatiskos ieročus un to munīciju un izmantot šos ieročus treniņos un sporta sacensībās.

Komentāri (27)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu