Ar šodienu pārtrauc filmu demonstrēšanu kinoteātrī «Daile»

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien pēc filmas «Spriedze 3» vakara seansa tiks pārtraukta kino demonstrēšana kinoteātrī «Daile», aģentūru LETA informēja SIA «Forum Cinemas» korporatīvo klientu menedžeris Krists Solovejs.

Filmu izrādīšanas un izplatīšanas kompānijas «Forum Cinemas» direktors Atis Amoliņš norādīja, ka lēmums par kinoteātra slēgšanu tika pieņemts, beidzoties līdzšinējam īres līgumam, jo ēkas īpašniekam ir citi plāni attiecībā uz telpu izmantojumu.

«Mēs esam priecīgi, ka kopš 1993. gada varējām turpināt kino demonstrēšanas tradīciju kinoteātrī «Daile» un ka šo gadu laikā to apmeklēja vairāk nekā 2,5 miljoni cilvēku,» sacīja Amoliņš.

Kinoteātrī «Daile» tika izrādītas filmas pēc to demonstrēšanas kinoteātrī «Coca-Cola Plaza». Pagaidām cita vieta filmu demonstrēšanai par pazeminātām cenām netiks izvēlēta.

SIA «Tēvzemes īpašumi» pārstāvis Laimonis Zabrovskis aģentūru LETA informēja, ka īres līgums ar «Forum Cinemas» netiek pagarināts, jo kinoteātris «Daile» vairs neesot bijis rentabls. «Plānots, ka šajās telpās tiks izveidots naktsklubs, kas netiks veidots kā diskotēkas vieta jauniešiem, bet gan solīdai publikai,» sacīja Zabrovskis.

Kinoteātris «Daile» pirmo reizi skatītājiem tika atvērts 1936. gada 19. decembrī, piepulcējoties jau tā prāvajam 42 Rīgas kinoteātru pulkam. Kinoteātra atklāšanas svētkos tika demonstrēta filma «Iemīlējušās meitenes», informēja Solovejs.

Jau toreiz «Daile» lepojās ar tolaik modernu skaņas un kinoprojekcijas aparatūru, un augstos standartus saglabāja arī kompānija «Forum Cinemas», kas «Daili» pārņēma 1993. gadā un, pārveidojot to par divzāļu kinoteātri jeb dupleksu, no jauna atvēra 1997. gadā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu