Ar svinīgu ceremoniju un koncertu atklās JVLMA jaunās ērģeles (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

25.aprīlī plkst.16:00 esat laipni aicināti uz īpašu J.Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas jaunuzbūvēto ērģeļu atklāšanas ceremoniju un tai sekojošu svinīgo koncertu, kas noritēs Borisa un Ināras Teterevu fonda mākslas festivāla «Tete-a-Tete» ietvaros.

Pasākumā piedalīsies Valsts prezidents Andris Bērziņš, mecenāti Boriss un Ināra Teterevi, Latvijas vadošie ērģelnieki, J.Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas mācībspēki un studenti, kā arī visi, kas palīdzējuši akadēmijai īstenot šo grandiozo projektu

Jaunas trīsmanuāļu ērģeles ir pirmās Latvijas pēckara vēsturē pilnīgi no jauna uzbūvētās ērģeles, kas veidotas Latvijas vajadzībām un kuru būvi realizējuši Latvijas ērģeļbūvētāji – Ugāles ērģeļbūves darbnīca. Ērģeles turpinās apliecināt Latvijas ērģeļbūves kvalitāti ne vien pašmāju studentiem, bet arī plašākā kontekstā – pie jaunbūvētā instrumenta būs iespēja rīkot starptautiska līmeņa ērģeļspēles meistarklases. Ērģeļu klases atklāšanas koncertā piedalīsies ērģelnieki – asoc. profesore Vita Kalnciema, profesors Tālivaldis Deksnis, Līga Dejus, Jacinta Ciganoviča, Liene Andreta Kalnciema, kā arī Jānis Porietis (trompete) un Kristīne Gailīte (soprāns).

Ērģeles tika uzbūvētas, pateicoties Irēnei Narvaitei, Birutai un Andrim Heisteriem, Vellai Tobīs Melzer, Andrim Grūtupam, Latviešu Ērģelnieku Ģildei ASV, Ingridai un Karīnai Gutbergām, Artim Sīmanim, Latviskā Mantojuma fondam Bostonā, Anitai un Ivaram Gaidēm, Latviešu Ērģelnieku Ģildei Kanādā, Dacei un Gundaram Aperāniem, PBLA Kultūras fondam, Vijai Klutchert, A/S Dzintars, Amber Bridge Baltic fondam, Jānim un Neldai Ādamsoniem, Dzintrai un Mārcim Auziņiem, Ilmai Grauzdiņai, Elīnai Eglei, Dzintaram Ābiķim, Jeļenai Ļebedevai, Robertam Dlohi, SIA RDL, SIA Pusbalsī, Telsei Kardel, Līvijai Klāns- Kovaļevskis, Ringoldam Kaufmanim, Jānim Vētram un Borisa un Ināras Teterevu fondam. Līdzekļi iegūti arī no ērģeļu maratona Rīgas Domā un Raimonda Paula ziedojumu koncerta.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu