Arājam veiksmīgi veikta pārrautās Ahileja cīpslas operācija

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas rekordistam 100 metru sprintā Ronaldam Arājam piektdien Ādažos veiksmīgi veikta pārrautās Ahileja cīpslas operācija, vēsta portāls «Diena.lv».

Pusotru stundu ilgusī operācija beigusies naktī uz sestdienu plkst.0.30.

Pēc operācijas Arājs tuvākās sešas nedēļas pavadīs uz kruķiem, bet kopējais rehabilitācijas process var ilgt pat līdz pusgadam. Līdz ar to sportistam secen ies dalība šīgada olimpiskajās spēlēs Londonā.

Latvijas vieglatlētikas izlases galvenais treneris Edvīns Krūms no mediķiem guvis apstiprinājumu, ka arī pēc šādas traumas sportists var atgriezties lielajā sportā un sasniegt augstvērtīgus rezultātus.

«Ļoti svarīga būs rehabilitācija, kuras laikā nedrīkst neko sasteigt. Arājam Ahileja cīpsla pirmo reizi bija vārīga jau pirms Pekinas 2008. gada olimpiskajām spēlēm. Pēc plīsuma un operācijas, jādomā, ka nekas līdzīgs vairs neatkārtosies,» uzskata Krūms.

Kā ziņots, Arājs ceturtdien piedalījās 100 metru distances finālskrējienā, bet aptuveni pēc 70 metriem viņš pēkšņi krita.

Pēc sacensībām Arājs tika klasificēts sestajā vietā, kas ir atkārtots Latvijas sportistu labākais sasniegums šajā Eiropas čempionātā.

Šī bija pirmā reize vēsturē, kad kāds Latvijas sportists iekļuvis Eiropas vieglatlētikas čempionāta finālā 100 metru distancē.
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu