Arājs traumas dēļ vairs necer uz vietu Latvijas bobsleja izlasē (8)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Latvijas rekordists 100 metru sprintā Ronalds Arājs kārtējā savainojuma dēļ vairs pamatoti necer, ka varēs iesaistīties pilnvērtīgā cīņā par vietu Latvijas bobsleja izlasē dalībai Soču olimpiskajās spēlēs, sportists izteicies intervijā žurnālam «Sporta Avīze».

Latvijas rekordu Arājs sasniedza 2011. gadā, kad vieglatlētikas karalisko sprintu noskrēja 10,18 sekundēs. Pērn viņš spēja iekļūt Eiropas čempionāta finālā, pretendējot uz godalgām, tomēr šī skrējiena laikā sarāva Ahileja cīpslu, tāpēc nevarēja piedalīties arī Londonas olimpiskajās spēlēs.

Šovasar Arājs izteicās, ka šo gadu veltīs bobslejam, augusta pirmajā nedēļā sākot treniņus izlasē un iesaistoties cīņā par stūmēja vietu Soču olimpiskajās spēlēs. Tomēr pirms gandrīz trim nedēļām Arājs iedzīvojās potītes traumā, kā rezultātā viņš līdz šim vēl nav atsācis skriešanas vingrinājumus. Tādējādi sportists nevarēja pievienoties Latvijas izlasei ceļā uz treniņiem Lillehamerē, Norvēģijā.

«Izrādījās, ka vasarā jātaisa cirkšņa operācija. Tad neko nevarēju darīt, pēc tam ielēcu slodzēs. Vēl nebiju sasniedzis nekādu sportisko formu, kad jau trauma. Kaut kāda melnā svītra. Pats esmu drusciņ apjucis. Nesaprotu, kas notiek,» izteicies Arājs. «Iepriekšējā nometnē tiku pie vēdera vīrusa, tad vēl kaut kas, tagad potīte. Tagad, ja nepaveiksies, traumas traumas ārstēšana var ilgt pat mēnesi. Man no sportiskās formas [pirms traumas] bija apmēram tikpat tālu kā no Zemes līdz Mēnesim un piecas reizes atpakaļ. Pat neatceros, kad pēdējo reizi bijis tik slikti.»

«Gāju uz bobsleju ar domu - ja es kaut kur gribu tikt, man jābūt savā labākajā formā. Tādā gadījumā noteikti varētu pacīnīties gan par pirmo, gan otro četrinieku, bet tādā kondīcijā, kādā esmu tagad, nav variantu, jo puiši ir spēcīgi, ātri un priekšā man ar pieredzi. Šobrīd es viņus nevaru noķert,» uzskata Arājs, neslēpjot, ka operētais cirksnis joprojām viņam sagādā problēmas. «Šobrīd viennozīmīgi vairāk esmu vieglatlēts, jo ar bobsleja kamanām vēl neesmu nobraucis. Tas, ka esmu komandā, ka trenējos ar bobslejistiem, vēl nenozīmē, ka esmu kaut kur ticis. Puiši ir tik spēcīgi un konkurence tik liela, ka tas nav aiziet bērnudārzā un atņemt bērnam cepumu.»

«Robs manā sportiskajā formā ir iecirsts milzīgs. Vienmēr viss var gadīties, notikt, pamainīties situācija, taču izredzes ir ļoti, ļoti mazas,» par iespēju tikt uz Soču Olimpiādi izteicies Arājs.

Sportists skaidro, ka jebkurā gadījumā vēlas turpināt treniņus ar bobsleja izlasi, taču viņa plānos ietilpst arī startēšana nākamajā vieglatlētikas sezonā.

Tāpat jau neilgu laiku kopā ar Latvijas bobsleja izlasi trenējas arī Latvijas rekordists desmitcīņā Edgars Eriņš.

Aizvadītās sezonas pēdējā Pasaules kausa posmā, kas norisinājās 2014. gada ziemas olimpisko spēļu trasē Sočos, Latvijas labākais bobsleja pilots Oskars Melbārdis triumfēja četrinieku sacensībās, izcīnot savu pirmo uzvaru karjerā un nodrošinot sev otro vietu sezonas kopvērtējumā. Tāpat Sočos Melbārdis kopā ar Daumantu Dreiškenu izcīnīja trešo vietu divnieku mačos.

Pasaules čempionātā Melbārdis divniekos izcīnīja piekto vietu, bet četriniekos - devīto vietu. Pasaules kausa kopvērtējumā gan divniekos, gan četriniekos Melbārdis izcīnīja otro vietu, bet neoficiālajā bobsleja kombinācijā, kurā tiek ņemta vērā gan divnieku, gan četrinieku ieskaite, Melbārdis triumfēja.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu