Arco Real Estate: Pieprasītākie vienistabas un divistabu dzīvokļi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

2012.gada janvārī sērijveida dzīvokļu tirgū cenu lejupslīde ir apstājusies. Vidējā cena sērijveida dzīvokļiem 2012.gada janvārī ir 585 EUR/m². Tādējādi cenas janvāra mēnesī ir nedaudz paaugstinājušās – pieaugums ir 0.3%, portālu «Apollo» informēja Māris Laukalējs, «Arco Real Estate»  Valdes loceklis, 1.vērtēšanas nodaļas vadītājs. 

Neskatoties uz nelielajām pozitīvajām cenu svārstībām gadu mijā, sērijveida dzīvokļu cenas mikrorajonos vērtējamas kā stabilas. Nelielajam cenu pieaugumam par pamatu ir piedāvājuma līmenis, kas ir zemāks kā parasti, un lēto piedāvājumu samazināšanās. Tādējādi visos lielākajos Rīgas mikrorajonos nedaudz dārgāki kļūst pieprasītākie dzīvokļi – galvenokārt vienistabas un arī divistabu dzīvokļi.  

Apkopojot piedāvājumu skaitu, var secināt, ka vislielākais piedāvājumu skaits mikrorajonos janvārī bija Purvciemā, Pļavniekos, Ķengaragā un Āgenskalnā. Savukārt, vismazākais piedāvājumu skaits bija Bolderājā un Zolitūdē. Janvārī pārsvarā mikrorajonos piedāvājumu skaits ir pieaudzis. Vislielākais piedāvājuma pieaugums konstatēts Zolitūdē – par 17.8%. Mežciemā konstatēts lielākais piedāvājuma kritums – piedāvājums sarucis par 9.4%. Rīgas mikrorajonos populārākie dzīvokļi ir bijuši 1 istabu un 2 istabu dzīvokļi. Savukārt vismazākā interese ir par 4 istabu dzīvokļiem.   

Laukalējs norāda: «Neskatoties uz arktisko salu, sērijveida dzīvokļu tirgū jau otro mēnesi pēc kārtas ir cenu «atkusnis» – tās nedaudz pieaug. Pārējos segmentos būtiskas izmaiņas nav konstatētas».  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu