«Arco Real Estate»: Sērijveida dzīvokļu cenas vidēji ir par 63,1% zemākas nekā 2007.gada vidū (8)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Šī gada aprīlī sērijveida dzīvokļu cenas Rīgā vidēji ir par 63,1% zemākas nekā 2007.gada 1.jūlijā, kad vidējā neremontēta sērijveida dzīvokļu cena bija sasniegusi visu laiku augstāko atzīmi - 1620 eiro (1134 latus) par kvadrātmetru -, teikts nekustamā īpašuma kompānijas «Arco Real Estate» mājokļu tirgus pārskatā.

Aprīlī Rīgas mikrorajonos sērijveida dzīvokļu tirgū bija novērojamas izmaiņas - novērojama aktivitātes palielināšanās un cenu pieaugums visos lielākajos mikrorajonos, teikts pārskatā. Kopējā vidējā sērijveida dzīvokļu cena aprīlī palielinājusies līdz 598 eiro (419 latiem) par kvadrātmetru, un vidējais cenu pieaugums ir 0,6%.

Līdz ar pirmajām cenu pieauguma pazīmēm, iespējams, sērijveida dzīvokļu tirgus sāk atgūties no divu gadu ilgušās stagnācijas, pieļauj «Arco Real Estate». Arī dzīvokļu piedāvājums kopumā pieaudzis gan lielākajos mikrorajonos, gan kopumā Rīgā un ir lielāks nekā pērn šajā pašā laika periodā.

Tomēr kredītiestāžu joprojām pasīvā sērijveida dzīvokļu kreditēšana, kā arī ēku konstrukciju un komunikāciju tehniskais nolietojums liedz domāt par strauju šā segmenta attīstību, norādīts pārskatā.

Šī gada aprīlī vidējā viena kvadrātmetra vērtība dzīvokļiem, vērtējot tos pēc istabu skaita, pieaugusi visu platību dzīvokļiem. Vienistabas dzīvokļu vidējā kvadrātmetra cena pieaugusi par 0,8%, divistabu dzīvokļu vidējā kvadrātmetra cena pieaugusi par 1,2%, trīsistabu par 0,3%, bet četristabu - par 0,2%.

Pēc vairāku mēnešu sasaluma aprīlī sērijveida dzīvokļu tirgū «ledus ir sācis kust», kas raksturojas ar darījumu aktivitātes pieaugumu un vidējo sērijveida dzīvokļu cenas nelielu pieaugumu, norāda «Arco Real Estate» valdes loceklis Māris Laukalējs.

«Protams, ikgadēji pavasara mēnešos un vasaras sākumā ir raksturīgs cenu pieaugums, taču šis pieaugums būtu skaidrojams arī ar pārējo segmentu - dzīvokļi Rīgas centrā un jaunajos projektos - samērā ilgstošu cenu pieaugumu, kas vienmēr izsauc arī pārējo segmentu vēlāku aktivitāti. Prognozējams, ka tuvākajos mēnešos neliels cenu pieaugums turpināsies,» piebilst Laukalējs.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu