«Arco Real Estate»: vērā ņemams cenu kritums sērijveida dzīvokļiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

2011.gadā vispārējā aktivitāte nekustamā īpašuma tirgū iztikusi bez būtiskiem lēcieniem vai kritumiem. Tai pašā laikā atsevišķos mikrorajonos gada laikā cenu samazinājums kopumā pārsniedz 7%, kas uzskatāms par vērā ņemamu cenu kritumu, portālu «Apollo» informēja nekustamo īpašumu kompānijas «Arco Real Estate» pārstāve Kristiana Bareika.

2011.gada decembrī sērijveida dzīvokļu tirgū cenu lejupslīde ir apstājusies. Vidējā cena sērijveida dzīvokļiem 2011.gada decembrī 583 EUR/m². Tādējādi cenas decembra mēnesī ir nedaudz paaugstinājušās - pieaugums ir 0,2%. Kopš 2011.gada sākuma vidējās sērijveida dzīvokļa cenas kopumā samazinājušās par 4,3%.

Kopš 2011.gada 1.janvāra sērijveida dzīvokļu vidējā m² cena ir samazinājusies par 4,3%. Vislielākais vidējās m² cenas samazinājums uz 2012.gada 1.janvāri vērojams Bolderājā - -7,6%. Savukārt Teikā, lai arī atsevišķos mēnešos 2011.gadā cenas nedaudz samazinājās, kopumā gada laikā cenas ir pavisam nedaudz pieaugušas - +0,1%. Tas izskaidrojams ar to, ka 2011.gadā pieprasījums saglabājās un koncentrējās uz labas kvalitātes dzīvokļiem ar labu atrašanās vietu, novietojumu, kā arī labu telpu apdari.

Apkopojot piedāvājumu skaitu, var secināt, ka vislielākais piedāvājumu skaits mikrorajonos decembrī bija Purvciemā, Pļavniekos, Ķengaragā un Āgenskalnā. Savukārt, vismazākais piedāvājumu skaits bija Bolderājā un Zolitūdē. Decembrī visos lielākajos mikrorajonos piedāvājumu skaits ir samazinājies.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu