«Arēnā Rīga» uzstāsies baritons Dmitrijs Hvorostovskis (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Rokas Petrauskas

Jau šodien, 14.janvārī «Arēnā Rīga» uzstāsies pasaulslavenais baritons Dmitrijs Hvorostovskis. Rīgā mākslinieks ieradīsies ar Kauņas Simfonisko orķestri, kuru diriģēs ne mazāk slavenais Konstantīns Orbeljans. 

Koncerta programma, kurā iekļautas populāru operu ārijas un krievu romances, veidota 2 daļās. Pirmajā Hvorostovskis dziedās populāras ārijas no Gļinkas, Rahmaņinova, Čaikovska, Musorgska, Rubinšteina operām. Piemēram, «Ruslans un Ludmila», «Pīķa dāma», «Jevgeņijs Oņegins», «Sniegbaltīte», «Nerons».

Savukārt pēc pārtraukuma klasiskās mūzikas cienītājus priecēs virkne izcilāko krievu romanču, tai skaitā Šiškina «Ir gaiša nakts», Pahmutovas un Dobronravova «Cik gan jauni mēs bijām» un «Melodija», Dunajevska uvertīra filmai «Kapteiņa Granta bērni» u.c.

Ja palūkojamies slavenā baritona koncertgrafikā, redzam, ka neskatoties uz vairāk nekā 20 gadu garo starptautiski atzīto karjeru, skatītāju un klausītāju interese turpina augt. Kaut vai pagājušajā gadā vien Dmitrijs Hvorostovskis uzstājās vismaz 60 reižu, un viņa koncertu amplitūda ietver vai visas ievērojamākās pasaules lielpilsētas.

Lūk, dažu spilgtāko uzskaitījums: aprīlī četras Čaikovska «Jevgeņijs Oņegins» izrādes Vīnes Valsts operā. Četras Verdi «Otello» izrādes maijā Neapoles San Carlo teātrī un tikpat septembrī Vīnē. Astoņas Verdi «Rigoletto» izrādes Ņujorkas Metropolitēna operā novembra beigās un decembra sākumā.

Koncerti ar igauņu pianistu Ivari Ilju Bavārijas Valsts operā, Kārnegi zālē Ņujorkā, Kenedija centrā Vašingtonā un vairākās citās ASV vietās, kā arī desmitos Krievijas pilsētu.

19.jūnijā grandiozs koncerts Sarkanajā laukumā kopā ar Annu Ņetrebko Krievijas Valsts Akadēmiskā simfoniskā orķestra un Akadēmiskā Lielā kora pavadījumā. Šis koncerts tika raidīts tiešajā ēterā, bet ieraksts tagad pieejams DVD un BlueRay diskos.

Savas karjeras laikā Hvorostovskim bijis gods izdziedāt vai visas lomas, ko pasaules opera var sniegt baritonam. Tomēr kritiķi ir vienisprātis, ka visniansētāk viņa talants atklājas tieši krievu komponistu sacerējumos, piemēram Čaikovska operās «Pīķa dāma» un «Jevgeņijs Oņegins».

«Ar mokām valdu asaras,» atzīst pats Dmitrijs Hvorostovskis. «Man nākas pārvarēt sevi, lai nepieradinātās emocijas pārvērstu brīnišķīgi veidotās muzikālās frāzēs». Viņa patiesās emocijas, brīnišķīgi veidotās muzikālās frāzēs un sirmo matu ielogotais joprojām jauneklīgais izskats pulcē zāles un operas namus visā pasaulē.

Koncerta sākums «Arēnā Rīga» noteikts plkst. 20.00, bet ieeja iespējama jau no plkst. 18.30. Koncerta kopējais garums ar pārtraukumu sasniegs vairāk nekā 2 stundas.

Interesentiem, kas vēl nav paspējuši iegādāties biļetes uz šo akadēmiskās mūzikas mīļotājiem tik reto izdevību, vēl tas iespējams «Biļešu serviss» kasēs vai «bilesuserviss.lv».

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu