Arhibīskaps Stankevičs pateicas praida pretiniekiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

«Es gribu pateikties visiem, kuri interneta vidē un jebkādā citā veidā nostājāties pret praidu un tā ideoloģijas uzspiešanu Latvijā,» savā uzrunā ekumēniskā ģimenes vērtībām un tikumiskai sabiedrībai veltītā dievkalpojumā sacīja Latvijas Romas katoļu baznīcas Rīgas arhibīskaps - metropolīts Zbigņevs Stankevičs.

Kā aģentūru LETA informēja Latvijas Romas katoļu baznīcas informācijas centrā, uzrunājot «dzīvības civilizācijas» atbalstītājus Latvijā, Stankevičs aicināja tos, kuri iestājas pret praidu, to darīt bez agresijas un cilvēka cieņai atbilstošā veidā. Garīdznieks uzsvēra, ka baznīca ir pret agresiju attiecībā uz homoseksuālam personām un šāda dzīves veida propagandētājiem, jo tas ir pretrunā ar tuvākmīlestības bausli, kurā Kristus aicina mīlēt savus ienaidniekus.

«Jebkāda agresija pret homoseksuālām personām dod iespēju geju ideoloģijas aizstāvjiem pavērst pret mums valsts likumus un visu Eiropas Savienības (ES) represīvo un propagandas aparātu. Mums ir jāapzinās, ka praida ideoloģija - tā ir nāves civilizācijas ofensīva,» uzsvēra Stankevičs.

Arhibīskaps norādīja, ka homoseksuālisms kā tāds ir jānošķir no šis ideoloģijas aizstāvības un iepludināšanas sabiedrībā.

«Tad, kad sākas lepošanās ar šo grēku un mēģinājumi uzspiest sabiedrībai viedokli, ka tas ir kaut kas normāls, ka tā ir gluži vienkārši viena no cilvēku kopdzīves alternatīvām, tas kļūst par ļoti nopietnu apdraudējumu visai sabiedrībai, jo tā ir nāves civilizācijas legalizācija un ofensīva. Pie tam, tas tiek darīts, piesedzoties ar cilvēktiesībām un iztēlojot sevi par upuriem. Visi, kuri nepiekrīt šai ideoloģijai, tiek pasludināti par cilvēku nīdējiem jeb homofobiem,» sacīja garīdznieks.

«Tiek mēģināts nostādīt savu uzskatu pretiniekus ārpus likuma un iesēdināt viņus cietumā. Diemžēl šī ideoloģija ir iracionāla, tā ir pretrunā ar veselo saprātu, dabisko un Dieva likumu. Diemžēl šis neprāts ir uzvarējis vairākās ES valstīs, un to tiek mēģināts uzspiest arī Latvijai, pie tam iztēlojot to kā augstāko cilvēktiesību un civilizācijas sasniegumu,» skaidroja Stankevičs.

«Mēs esam šeit, lai lūgtu Dievu, lai Viņš pasargā Latviju no šī neprāta uzvaras, jo tas ir pretrunā ar mūsu gadu simtiem piekoptajām vērtībām, ar mūsu paražu tiesībām, ar mūsu nācijas izdzīvošanas nepieciešamību. Mēs nevaram apliecināt arvien no jauna un dziedāt: «Dievs svētī Latviju!», un tai pat laikā atbalstīt un propagandēt grēku, kas sauc pēc atriebības uz debesīm,» norādīja arhibīskaps.

Viņš atzina, ka cilvēks, kuram ir šī nosliece, kas bieži vien ir radusies bez viņa līdzdalības un vainas, ir pelnījis līdzjūtību un atbalstu, tomēr šāds cilvēks ir aicināts uz dzīvi šķīstībā. Protams, ka šis izaicinājums viņam vienlaikus var būt smags krusts, bet šķīstība ir iespējama arī homoseksualitātes tieksmju gadījumā.

«Ja cilvēks paklūp un piekāpjas šai tendencei, bet ar to nelepojas publiski, tad mēs to varam saprast, un šai gadījumā sabiedrība un baznīca ir atvērta uz šo cilvēku un ir gatava sniegt viņam palīdzīgu roku, sniegt visa veida iespējamo atbalstu. Ja viņš cīnās un meklē problēmas risinājumu, tad šis cilvēks ir pelnījis divkāršu cieņu,» savā uzrunā sacīja arhibīskaps.

Rezumējot Stankevičs sacīja, ka vēlas vērsties pie visiem praida ideoloģijas aizstāvjiem - «gan atklātajiem, gan tiem, kas pa kluso to atbalsta» un teikt: «arī jums ir cerība! Arī jūs Dieva spēkā varat sakārtot savu dzīvi un sākt normālas, cilvēciskas attiecības ar pretējo dzimumu un dibināt normālu ģimeni. Tas nav viegli, tas ir izaicinājums, tas var būt liels krusts jums, bet mēs, kristieši, un arī pārējā sabiedrība vēlamies jums palīdzēt atgriezties normālā dzīvē».

LETA jau ziņoja, ka 2.jūnijā Vērmanes dārzā Rīgā norisinājās lesbiešu, geju, biseksuāļu, transpersonu un viņu draugu apvienības «Mozaīka» rīkotais gājiens «Baltijas praids 2012», kā arī sapulce. Pasākumi noslēdzās bez ievērojamiem starpgadījumiem.

Savukārt praida ideoloģijas pretinieki Rīgas Sv.Jēkaba katedrālē pulcējās uz ekumenisku dievkalpojumu par to, lai Latvijā būtu stipras ģimenes un tikumīga sabiedrība. Tāpat bija paredzēts aizlūgt par valdību un Saeimu, lai Dievs dod tai spēku pieņemt un nosargāt tādus likumus, kas aizsargā ģimeni kā vērtību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu