Arī «Bešiktaš» diskvalificēti no dalības UEFA Eiropas līgā (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Pazīstamais Turcijas futbola klubs Stambulas «Bešiktaš» piektdien diskvalificēts no UEFA Eiropas līgas izcīņas, pavēstījusi Eiropas Futbola federāciju asociācija (UEFA).

«Bešiktaš» no turnīra diskvalificēta spēļu sarunāšanas skandāla dēļ, turklāt jau vēstīts, ka pirms tam šonedēļ no dalības Eiropas līgā šī paša iemesla dēļ izslēgta vēl viena Stambulas komanda «Fenerbahce».

UEFA paziņojusi, ka «Bešiktaš» vietu grupu turnīrā ieņems Norvēģijas «Tromso», ko Turcijas klubs uzvarēja izšķirošajā Eiropas līgas kvalifikācijas turnīra kārtā.

Turcijas futbolu 2011. gadā satricināja vērienīgs korupcijas skandāls, kura rezultātā «Fenerbahce» kluba prezidents Azizs Jildirims pagājušā gada jūlijā tika notiesāts uz sešiem gadiem un trīs mēnešiem cietumā. Viņš no ieslodzījuma gan tika atbrīvots jau pēc viena gada, kad apstrīdēja spriedumu. Jildirims bija viens no 90 notiesātajiem korupcijas skandāla laikā, kas saistīts ar 2010./2011. gada sezonas spēlēm, tostarp izšķirošo maču, kas «Fenerbahce» ļāva iegūt valsts čempiones titulu 4:3 cīņā pār «Sivasspor» vienību.

Turcijas Futbola federācija toreiz aizliedza «Fenerbahce» piedalīties 2011./2012. gada sezonas Čempionu līgā, bet «Bešiktaš» tika atņemts 2011. gada Turcijas kausa ieguvējas tituls.

Savukārt jūnijā UEFA lēma, ka par iesaistīšanos spēļu sarunāšanā vietējā čempionāta līmenī «Fenerbahce» komandai būs liegts jaunajā sezonā startēt UEFA Čempionu līgā, bet «Bešiktaš» nevarēs piedalīties UEFA Eiropas līgas turnīrā. Tomēr par spīti aizliegumam Turcijas klubi piedalījās Eirokausu kvalifikācijas turnīrā, kur abiem izdevās iekļūt Eiropas līgas grupu turnīrā.

Eiropas līgas grupu turnīra izloze norisināsies piektdien.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu