Arī Krāslavā aicina uz Muzeju nakts pasākumiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Sestdien, 19.maijā, no plkst.19 līdz 01 Krāslavā norisināsies «Muzeju nakts 2012» pasākumi.

«Muzeju nakts» atklāšanas pasākums ar muzikantu apvienības «Stage drivers» piedalīšanos un Krāslavas amatieru teātra aktieru priekšnesumu Krāslavas Vēstures un mākslas muzejā sāksies plkst.19. Tam sekos Olgas Jevsejevas gleznu izstādes un Terēzes Drelingas (Nemiro) stikla pērlīšu darbu izstādes «Dvēseles atspoguļojums» atklāšana muzeja izstāžu zālē.

Plāteru pils staļļos plkst.20 tiks atklāta Romualda Kasinska gleznu izstāde, uzstāsies deju grupa «Alise» un notiks vietējo meistaru modes skate «Defilē no Krāslavas kuturjē», bet plkst.21.30 sāksies Nakts uguns šovs Daugavpils grupas «QQ-fire» izpildījumā un grupas «Ze laika pareģotāji» uzstāšanās.

«Muzeju nakts» apmeklētājiem būs iespēja arī apskatīt ekspozīciju «Pieci airi» un dažādas izstādes, fotografēties grāfu Augustes un Konstantīna Plāteru tēlā, apmeklēt radošās darbnīcas Plāteru pils staļļos, aplūkot eksotiskus mūzikas instrumentus, iegūt savā īpašumā mākslinieces Jevsejevas gleznotus portretus, šaržus, skices un ātros uzmetumus, piedalīties «Sollomina muižas» gardumu prezentācijā un izjādēs ar zirgiem.

Ar mūzikas priekšnesumiem pasākuma dalībniekus priecēs Krāslavas kāzu muzikanti.

Muzeju nakts ir starptautisks Eiropas mēroga pasākums, kas vienā un tajā pašā laikā notiek gandrīz visu Eiropas valstu muzejos. Akcijas iniciatore ir Francijas Kultūras un komunikāciju ministrija. Krāslavas Vēstures un mākslas muzejs akcijā «Muzeju nakts» piedalās kopš 2005.gada.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu