Arī Pauels saņem pusotra gada diskvalifikāciju (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Slavenais Jamaikas sprinteris Asafa Pauels ceturtdien par aizliegto vielu lietošanu saņēma 18 mēnešu diskvalifikāciju, pavēstījusi Jamaikas Antidopinga komisija (JADCO).

Iepriekš šonedēļ identisku soda mēru izpelnījās arī slavenā Jamaikas sprintere Šerona Simpsone. Viņi abi aizliegto vielu lietošanā tika pieķerti pērnvasar Jamaikas kvalifikācijas sacensībās dalībai pasaules čempionātā.

Pauels un Simpsone lietojuši aizliegto vielu oksilofrīnu, kas darbojas līdzīgi kā efedrīns. Pēcāk gan Pauels, gan Simpsone notikušajā vainoja savu fizioterapeitu - kanādieti Krisu Ksurebu.

JADCO abiem sportistiem piemēroja maksimālo 24 mēnešu diskvalifikāciju.

Sportistam piešķirtā diskvalifikācija stājas spēkā ar atpakaļejošu laiku. Tās termiņš beigsies šīgada decembrī, tomēr Pauela pārstāvji jau paziņojuši, ka iesniegs apelāciju.

«Šis lēmums ir ne tikai negodīgs, bet arī atklāti netaisns. Šādām komisijām, cik es saprotu, vajadzētu palīdzēt sportistiem, kuri apzināti vai neapzināti ir pārkāpuši noteikumus, sevi reabilitēt,» izteicies Pauels. «Šis nav bijis tas gadījums.»

31 gadu vecajam Pauelam laikā no 2005. gada jūnija līdz 2008. gada maijam piederēja pasaules rekords 100 metru sprintā. Viņš 2008. gada Pekinas olimpiskajās spēlēs kļuva par čempionu 4x100 metru stafetes skrējienā, bet pasaules čempionātos viņš ieguvis četras godalgas.

Jau vēstīts, ka izcilā jamaikiešu sprintere Veronika Kempbela-Brauna, kura arī pagājušajā vasarā tika pieķerta aizliegto vielu lietošanā, atkal var piedalīties sacensībās, jo februārī Sporta arbitrāžas tiesa (CAS) lēma par viņas nevainību.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu