Arī policija nosūtījusi «V-Traffic» paziņojumu par pagaidu vienošanās izbeigšanu (16)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Evija Trifanova/LETA

Arī Valsts policija (VP) uzņēmumam «V-Traffic» (iepriekš - «Vitronic Baltica un partneri») nosūtījusi paziņojumu, ka pēc desmit dienām jeb ar 15.decembri vienpusēji lauzīs 12.oktobrī noslēgto pagaidu vienošanos par fotoradaru darbības atsākšanu. Tādējādi secināms, ka abas līguma slēdzēju puses ir vienisprātis, ka vienošanās izbeidzama pirms 31.decembra.

Kā aģentūru LETA informēja iekšlietu ministra Riharda Kozlovska (RP) padomniece Daiga Holma, «V-Traffic» adresēto vēstuli VP vārdā parakstījis dienesta priekšnieks ģenerālis Ints Ķuzis, un jau šodien tā nosūtīta komersantam.

Kā ziņots, vakar «V-Traffic» valdes loceklis Sergejs Borisovs biznesa portālam «Nozare.lv» pavēstīja, ka viņa pārstāvētais uzņēmums ir sagatavojis paziņojumu VP par 12.oktobrī noslēgtās pagaidu vienošanās vienpusēju laušanu ar 15.decembri. Jautāts, kā uzņēmumu ietekmēs otrdien valdībā pieņemtais lēmums neatpirkt fotoradarus, Borisovs sacīja, ka pagaidām to nekomentēšot.

Arī Vācijas ražotāja «Vitronic Dr.-Ing. Stein Bildverarbeitungssysteme GmbH» («Vitronic GmbH») pārstāvis Patriks Šulce biznesa portālam «Nozare.lv» sacīja, ka tagad «mainīsies daudzas lietas», taču uzņēmuma komunikācijas politika palikšot nemainīga, un šis jautājums netiks komentēts.

«V-Traffic» un VP 12.oktobra vienošanās paredzēja, ka fotoradari atsāk darboties 13.oktobrī un darbojas līdz 31.decembrim, tomēr gan komersantam, gan policijai bija iespēja vienpusēji lauzt līgumu, otru pusi par to brīdinot desmit dienas iepriekš.

Ķuzis jau vakar pēc valdības sēdes žurnālistiem pauda apņēmību nekavējoties sagatavot vēstuli komersantam, kurā VP paziņotu par sadarbības pārtraukšanu ar «V-Traffic» pēc desmit dienām. Viņš skaidroja, ka komersants noteikti jau ir izplānojis, ko tālāk darīs ar fotoradariem, tāpēc līguma ātrāka laušana būs izdevīga abām pusēm.

Jau ziņots, ka valdība vakar aiz slēgtām durvīm nolēma atbalstīt Iekšlietu ministrijas (IeM) sagatavoto priekšlikumu neatpirkt fotoradarus no Vācijas ražotāja «Vitronic GmbH».

Šādu priekšlikumu IeM bija sagatavojusi, izvērtējot kompānijas «Pricewaterhouse Coopers» auditoru sagatavoto ziņojumu, kurā norādīts uz fotoradaru pārņemšanas iespējamiem riskiem, prognozējamajiem finansiālajiem ieguvumiem un zaudējumiem.

Vienlaikus valdība atļāva IeM Nodrošinājuma valsts aģentūrai un VP veikt nepieciešamās iepirkuma procedūras, lai aprīkotu policijas transportlīdzekļus ar radariem un videoieraksta sistēmu. Policijas automašīnās uzstādītos radarus plānots modernizēt un pārbūvēt par summu, kas nepārsniedz 487 874 latus.

Ministru kabinets arī uzdeva IeM kopīgi ar Satiksmes ministriju izvērtēt iespējamos stacionāro fotoradaru ieviešanas risinājumus Latvijā un līdz 2013.gada 1.martam iesniegt priekšlikumus par institūciju, kura nodrošinās fotoradaru ieviešanu, kā arī fotoradaru ieviešanas termiņiem.

Komentāri (16)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu