Arī svētdien gaisa temperatūra pārsniegs +30, vietām plosīsies negaiss

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Svētdien jau devīto un, iespējams, pēdējo dienu pēc kārtas gaisa temperatūra Latvijā pārsniegs +30 grādu atzīmi. No rietumiem valsti sāks šķērsot aukstā atmosfēras fronte, kas izraisīs pērkona negaisa veidošanos, prognozē sinoptiķi.

Naktī un no rīta debesis būs pārsvarā skaidras, tomēr dažviet - galvenokārt jūras piekrastē - iespējams īslaicīgs pērkona lietus. Pūtīs neliels austrumu, dienvidaustrumu vējš, un gaisa temperatūra noslīdēs līdz +18..+23 grādiem, valsts ziemeļaustrumu daļā - līdz +16 grādiem.

Dienas gaitā mākoņu kļūs vairāk, svētdienas pievakarē Rietumlatvijā debesis apmāksies. Galvenokārt valsts rietumu un centrālajā daļā dienas otrajā pusē gaidāms pērkona negaiss un lietus, dažviet stipras lietusgāzes.

Pūtīs lēns līdz mērens dienvidaustrumu, dienvidu vējš, bet Kurzemē un pievakarē arī valsts centrālajos rajonos iegriezīsies ziemeļrietumu vējš. Negaisa laikā vietām iespējamas vēja brāzmas līdz 15-20 metriem sekundē.

Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +30..+33 grādiem; nedaudz vēsāks būs valsts rietumos, kur pēcpusdienā temperatūra pazemināsies līdz +21..+26 grādiem.

Arī Rīgā svētdienas pēcpusdienā un vakarā iespējams pērkona negaiss ar stipru lietu un vēju. Minimālā gaisa temperatūra naktī pilsētas centrā +22 grādi, piepilsētā par pāris grādiem vēsāks, bet dienas vidū saule gaisu sakarsēs līdz +32..+33 grādiem.

Karstā laika un lielā gaisa mitruma dēļ gaidāma ceturtā, īpaši nelabvēlīgā, medicīniskā laika prognoze.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu