Ārmstrongam izvirzītas kārtējās apsūdzības dopinga lietošanā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

ASV Antidopinga aģentūra (USADA) izvirzījusi kārtējās apsūdzības dopinga lietošanā pret septiņkārtējo prestižā daudzdienu velobrauciena uzvarētāju Lensu Ārmstrongu.

Kā ziņo laikraksts «Washington Post», USADA 2009. un 2010. gadā Ārsmtrongam un vēl vairākiem citiem riteņbraucējiem veiktās asins analīzēs konstatējusi, ka tajās ir «manipulāciju sekas».

Ārmstrongs, kurš «Tour de France» uzvarēja laika posmā no 1999. līdz 2005. gadam, kad bija izārstējies no vēža, dopinga apsūdzības saņēmis regulāri, bet nekad testi nav uzrādījuši pozitīvu rezultātu.

Pats kādreizējais riteņbraucējs atzina, ka šīs ir viņam «neslavu» ceļošas apsūdzības.

«USADA tiek uzturēta no nodokļu maksātāju naudas, bet viņi strādā pēc pašu rakstītiem noteikumiem, lai atņemtu man septiņus «Tour de France» titulus, kurus pats nopelnīju,» paziņojumā uzsvēra Ārmstrongs un atgādināja, ka nesen divus gadus ilgusi izmeklēšana par krimināliem nodarījumiem noslēdzās bez jebkādiem rezultātiem.

Ārmstrongs, kurš pārcietis sēklinieku vēzi, ir vienīgais, kas «Tour de France» triumfējis septiņas reizes. Viņš 1993. gadā kļuva arī par pasaules čempionu, bet 2000. gada Sidnejas olimpiskajās spēlēs izcīnīja bronzas godalgu.

Amerikānis otro reizi karjeru savu noslēdza pagājušā gada februārī. Sākotnēji viņš no sporta aizgāja 2005. gadā, bet trīs gadus vēlāk negaidīti atgriezās, tomēr astoto reizi triumfēt «Tour de France» velobraucienā tā arī nespēja.

Neilgi pirms Ārmstronga otrās karjeras beigām sporta žurnāls «Sports Illustrated» nāca klajā ar informāciju, ka pagājušā gadsimta izskaņā Ārmstrongs lietojis analīzēs grūti identificējamu preparātu, kas uzlabo ķermeņa asinsriti - «HemAssist».

Savukārt vēl pāris mēnešus vēlāk Tailers Hamiltons apgalvo, ka redzējis, kā 1999. gadā viņa toreizējais komandas biedrs Ārmstrongs injicējis sev EPO jeb eritropoetīnu.

Tāpat viņa vārds figurējis arī cita amerikāņu riteņbraucēja Floida Lendisa dopinga lietošanas lietas izskatīšanā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu