Ārsti paziņo, cik ilgi varētu notikt Šūmahera atmodināšanas process (29)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Leģendārajam Pirmās formulas (F1) braucējam Mihaelam Šūmaheram varētu būt nepieciešami vairāki mēneši, lai pilnībā atmostos no mākslīgās komas, pamatojoties uz ārstu sniegto informāciju ziņo ārvalstu mediji.

Kā skaidroja autosportista menedžere Sabīne Kēma, ārsti ir uzsākuši Šūmahera miera stāvokļa samazināšanu un ievadījuši viņu atmodināšanas procesā, taču tas varot arī ieilgt.

Šūmaheram joprojām tiek uzturēta pazemināta ķermeņa temperatūra. Lai novērstu muskuļu atrofēšanos, viņam katru dienu tiek veiktas muskulatūras masāžas un ārsti viņam veic regulāras refleksu pārbaudes.

Ārsti ziņo, ka Šūmahers veiksmīgi reaģē uz mediķu pārbaudēm un testu laikā arī mirkšķinājis acis. Galvas traumu eksperts Klemenss Pāls skaidro, ka tas nozīmē spiediena mazināšanos galvaskausā.

«Pacientiem bieži vien nepieciešami vairāki piegājieni, lai veiksmīgi atmostos no mākslīgās komas,» sacīja ārsts, piebilstot, ka mediķiem sākumā jāpārliecinās, ka pacients reaģē uz vienkāršiem kairinājumiem un tad jānoskaidro, vai pacients spēj patstāvīgi elpot.

Komentāri (29)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu