Ārsts: Ludzā notriektais riteņbraucējs labākajā gadījumā uz mūžu invalīds

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Pagājušās nedēļas nogalē pēc deviņām komā pavadītām dienām Rēzeknes slimnīcā pie samaņas nācis Ludzā policijas automašīnas notriektais velosipēdists, aģentūrai LETA pastāstīja slimnīcas galvenais ārsts Jāzeps Korsaks.

Lai arī ceļu satiksmes negadījumā cietušā vīrieša veselības stāvoklis ir nedaudz uzlabojies, tas joprojām ir stabili smags. Labākajā gadījumā vīrietis uz mūžu palikšot invalīds, paskaidroja Korsaks.

10.novembrī Ludzā ceļu satiksmes negadījumā cietušajam velosipēdistam konstatēta politrauma, kas apdraud viņa dzīvību. Pēc pārbaudes viņam veikta neiroķirurģijas operācija.

LETA jau ziņoja, ka 10.novembrī ap plkst.17 Ludzā, Latgales ielā, trafarēta policijas automašīna «Hyundai Santa Fe» notrieca tajā pašā virzienā braucošu velosipēdistu, kādu 1962.gadā dzimušu vīrieti, un aizbrauca no notikuma vietas. Vēlāk policijas automašīna bez vadītāja tika atrasta Ludzā.

Policists, kurš, visticamāk, atradies pie automašīnas stūres negadījuma brīdī, ir 1982.gadā dzimis Ludzas iecirkņa inspektors. Policists atteicies iziet pārbaudi par alkohola klātbūtni organismā.

Policists tiek turēts aizdomās pēc Krimināllikuma (KL) 260.panta 2.daļas - par ceļu satiksmes noteikumu vai transportlīdzekļu ekspluatācijas noteikumu pārkāpšanu, ja to izdarījusi persona, kas vada transportlīdzekli, un ja tās rezultātā cietušajam nodarīts smags miesas bojājums vai tā izraisījusi cilvēka nāvi. Minētais likuma pants vainīgo personu paredz sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz laiku līdz pieciem gadiem vai bez tā.

Tāpat policists tiek turēts aizdomās pēc KL 141.panta 2.daļas - par tādas personas apzinātu atstāšanu bez palīdzības, kura atrodas dzīvībai vai veselībai bīstamā stāvoklī un kurai nav iespējas saglabāt sevi mazgadības, vecuma, slimības vai savas nevarības dēļ, ja vainīgajam bijusi iespēja sniegt cietušajam palīdzību un bijis pienākums rūpēties par viņu vai arī vainīgais pats viņu nostādījis dzīvībai bīstamā stāvoklī. Šis likuma pants paredz sodu brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai arestu, vai piespiedu darbu, vai naudas sodu līdz 40 minimālajām mēnešalgām.

Policistam kā drošības līdzeklis piemērota uzturēšanās noteiktā dzīvesvietā. Policists atstādināts no amata.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu