Ārvalstu numuri vairs neglābs no fotoradaru sodiem; būs jāmaksā arī par «veciem grēkiem» (94)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Edijs Pālens/LETA

Igaunijas vai Lietuvas numurs automašīnai vairs nebūs glābiņš ne ārvalstu viesiem, ne tiem attapīgajiem Latvijas iedzīvotājiem, kuri speciāli reģistrē savus auto kaimiņvalstīs, lai fotoradari būtu bezspēcīgi, ziņo raidījums «Panorāma».

Otrdien triju Baltijas valstu policiju priekšnieki vienojās nekavējoties ķerties pie izmaiņām likumos, lai vēstules par Baltijas valstīs pārsniegto ātrumu saņemtu ikviens autovadītājs, neatkarīgi no tā, vai uz spēkrata numurzīmes ir Lietuvas, Latvijas vai Igaunijas karogs.

Statistika liecina, ka trešdaļa pārkāpēju, ko fotoradari fiksējuši uz Latvijas ceļiem, ir no ārvalstīm - visbiežāk Lietuvas un Igaunijas. Līdzīga statistika ir arī kaimiņvalstīs.

Igaunijas policijas priekšnieks Raivo Kīts norāda, ka Igaunijā 30% satiksmes noteikumu pārkāpēju, ko fiksējuši fotoradari, ir ārzemnieki. Pagaidām fotoradaru fiksētie pārkāpumi automašīnām ar ārvalstu numuriem gulst arhīvā, jo Latvijas, Lietuvas un Igaunijas likumsargi nevar apmainīties ar datiem, kam nobildētais auto pieder. Autovadītāji to zina un, viesojoties kaimiņvalstīs, pārsniedz ātrumu bez sirdsapziņas pārmetumiem.

Otrdien triju valstu policiju priekšnieki vienojās virzīt izmaiņas katras valsts nacionālajā likumdošanā, lai ātruma pārkāpēji nepaliktu nesodīti. Kad vienošanās tiks panākta, autovadītājiem nāksies maksāt arī par «veciem grēkiem».

Plašāk skaties «Panorāmas» sižetā!

Komentāri (94)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu