Asanžs mudina Meningu pārsūdzēt tiesas spriedumu (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Tīmekļa medija «WikiLeaks» dibinātājs Džūljens Asanžs otrdien, komentējot ASV militārās tiesas spriedumu, mudināja slepenu informāciju nopludinājušo Savienoto Valstu karavīru Bredliju Meningu to pārsūdzēt.

Pēc Asanža domām, spriedums rada «bīstamu precedentu» un tas uzskatāms par ASV «nacionālās drošības ekstrēmisma» paraugu.

Menings «ir visnozīmīgākais žurnālistu avots, kāds jebkad pasaulē bijis,» nelielā preses konferencē Ekvadoras vēstniecībā Londonā žurnālistiem sacīja Asanžs.

Viņaprāt, ASV administrācijas «uzbrukumi Bredlijam Meningam ir nevis spēka, bet vājības pazīme».

LETA jau ziņoja, ka ASV militārā tiesa otrdien neatzina Meninga vainu apsūdzībās par palīdzības sniegšanu ienaidniekam. Tās bija nopietnākās apsūdzības, kas izvirzītas Meningam, kurš nodeva tīmekļa projektam «WikiLeaks» lielu daudzumu ASV slepeno dokumentu.

Tomēr tiesa atzina karavīra vainu 20 citos apsūdzības punktos.

Tiesa atzina apsūdzētā vainu 20 no 22 apsūdzības punktiem.

Sagaidāms, ka Meningam piespriestais sodamērs tiks paziņots trešdien.

25 gadus vecais Menings tika apcietināts 2010.gada jūlijā, kad viņš dienēja Irākā, saistībā ar aizdomām, ka viņš nodevis lielu daudzumu slepenu ASV valdības dokumentu interneta vietnei «WikiLeaks».

Viņš ir atzinis savu vainu 10 no 22 apsūdzības punktiem, bet noliedzis vainu visnopietnākajā apsūdzībā par palīdzības sniegšanu ienaidniekam.

Vieglākajās apsūdzībās Meningam draud līdz pat 20 gadu cietumsods, bet, ja tiesa būtu atzinusi apsūdzētā vainu arī nopietnākajās apsūdzībās, viņam varētu tikt piespriests mūža ieslodzījums.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu