Asas emocijas par katru metru līdz pat finišam «AutoEuro 6H un 4H kausā»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

«AutoEuro 6 H kauss 2012» trešais posms, svētdien, 5.augustā dolomīta karjeru «Akmenscūciņas» un «DSG karjeri» teritorijā, noslēdzās ar komandas «AV Motosports» - pilotu Alda Vilcāna, Zigmunda Zuševica un Laura Lielā uzvaru 4 x4 T, N, R klasē, bet VAZ Historic Open klasē otro reizi uzvaras laurus plūca ekipāža, kurā startēja Valdis Vilks, Jānis Vilks un Didzis Kalnietis.

Motobraucēju konkurencē «AutoEuro 4 H kauss 2012» jau otro reizi pēc kārtas MX Open klasē aizceļoja pie komandas «JVE Mototeam», kurā startēja Jānis un Einārs Vinteri, MX Hobiju klasē un Kvadri Open klasē joprojām nepārspēti trīs posmus pēc kārtas ir komandas «Dienvidu Motoparks » - Gints Leilands, Girts Ārstenieks, Roberts Lapa un komanda «apPasaule» - Ralfs Kaliksons un Artūrs Vēvers.

Pirmo reizi šajā sacensību seriālā startēja arī standarta apvidus 4 x 4 automašīnas, kur uzvarētājs tika noteikts trīs stundu garā braucienā. «AutoEuro 3H kausu» izcīnīja komanda «Autogarant», kurā startēja Latvijā zināmi rallija braucēji Aigars Fārenhorsts, Jānis Fārenhorsts un Andis Dauga.

Sacensību sākumā «4 x 4 T,N,R» klasē vadībā izvirzījās iepriekšējā posma uzvarētāji, komanda «Skoks & Piķis» (Igors Skoks, Rūdolfs Skoks, Arvis Piķis, Agris Piķis), aiz viņiem sekoja Andris Dambis un Kristaps Ulmis ar elektromobili «OSCar eO», bet trešie jelgavnieki Aldis Vilcāns, Zigmunds Zuševics, Lauris Lielais, kuri ar savu standarta apvidus automašīnu nolēma piedalīties gan «AutoEuro 6H kausa», gan «AutoEuro 3H kausa» izcīņā.

Pēc četriem apļiem tehniskas problēmas piemeklēja eletromobili un Andra Dambja komandai pagāja vairāk kā stunda, kamēr tika novērstas vaina, kas likumsakarīgi bija radusies pēc smagajiem pārbaudījumiem maratonrallijos «Dakara» un «Zīda ceļš», bet sacensību vidū trasē pēkšņi apstājās līderu «Skoks & Piķis» automobilis «Mitsubishi Pajero», līdz ar to finiša līnija un trešā vieta tika sasniegta piepalīdzot otram pilotam to stumjot. Uzvaru, ar 23 veiktiem apļiem, izcīnīja komanda «AV Motosports» - Aldis Vilcāns, Zigmunds Zuševics un Lauris Lielais.

Kopvērtējumā pēc trīs posmiem komanda «Skoks & Piķis» - Igors Skoks, Rūdolfs Skoks, Arvis Piķis, Agris Piķis, otrajā vietā ekipāža Andris Feldmanis/ Toms Brants, bet trešajā vietā «AV Motosports» - Aldis Vilcāns, Zigmunds Zuševics un Lauris Lielais.

Ne mazāk pārsteigumu bija arī «VAZ Historic Open» klasē. Kad līdz finišam bija atlicis mazāk kā pusaplis, līderu ekipāžai, kurā brauca Valdis Vilks, Jānis Vilks un Didzis Kalnietis, nolūza priekšējo riteņu ass. Komanda reaģēja ļoti operatīvi, 12 minūšu laikā tā tika nomainīta un finišs tika sasniegts piecas minūtes pirms notiktā laika iztecēšanas. Otrajā vietā šoreiz iepriekšējā posma uzvarētāji un kopvērtējuma līderi Edijs Zimza, Ilvars Unāms, kuru ekipāžā kā trešais pilots šoreiz startēja Andis Odiņš. Trešie finišu sasniedza ekipāža Ivars Pētersons/ Edgars Pētersons/ Andris Upenieks/ Dace Upeniece, kas paspēja trasē izbaudīt arī kūleni.

«MX Open» klasē ar viena apļa pārsvaru pirmajā vietā komanda «JVE Mototeam» - Jānis un Einārs Vinteri, kas kopvērtējumā izvirzījušies līderos. Pārsteigumu sagādāja komanda «Motokurzeme/ Motosports RT» - Arvis Bumbiers un Armands Jankovskis. Viņi ar viena apļa pārsvaru apsteidza pirmā posma uzvarētājkomandu «Motosports RT», kurā šoreiz startēja Lauris Ermanis, Iekļavs un Guntis Tauriņš.

«MX Hobiju» klasē «Dienvidu Motoparks» - Gints Leilands, Ģirts Ārstenieks un Roberts Lapa par 4 minūtēm un 02.387 sekundēm bija ātrāki par komandu «Dienvidu Motoparks 3» (Roberts Beikmanis, Raitis Plūme), bet par vienu apli mazāk un trešajā vietā šoreiz palika komanda «Moto A-Z» Jurijs Žižkuns, Juris Deičmanis un Jānis Lubāns. Kopvērtējumā «Dienvidu Motoparks» (Gints Leilands, Ģirts Ārstenieks, Roberts Lapa, Toms Avens) ar trīs uzvarām ir stabili līderi, otrajā vietā «Moto A-Z» (Jurijs Žižkuns, Juris Deičmanis, Jānis Lubāns), bet trešajā vietā «Dienvidu Motoparks 2» - Raimonds Rasa un Miks Avens.

Arī «Kvadri Open» klasē trešo reizi neuzvarami bija komandas «apPasaule» sportisti Ralfs Kaliksons un Artūrs Vēvers, kas kopvērtējumā ieņem pirmo vietu. Viņi par diviem apļiem apsteidza komandu «Gaujas Kauss» - Edgars Liepiņš un Andris Baltiņš, kas kopvērtējumā atrodas otrajā vietā. Trešie posmā ierindojās Motodroms komanda, kurā Daniels Baltais šoreiz startēja kopā ar motokrosistu Kristu Mickēviču. Pēc neveiksmīga kūleņa, ko Kristam izdevās izbaudīt jau pirmajā aplī, komanda centās noķert konkurentus, bet pārsista riepa patraucēja realizēt iecerēto. Līdz ar to kopvērtējumā viņus no otrās vietas šķir divi punkti.

Sacensību laikā tika fiksēts tālākais lēciens, ko sīvā konkurencē ar Jāni Vinteru izdevās veikt Armandam Jankovskim, kurš veica 24,8 metrus garu lēcienu un izcīnīja balvu «Lielais lasis», kvadriciklu vērtējumā 12,5 metrus tāls lēciens izdevās Kristam Mickēvičam, bet skatītāju balsojumā balva aizceļoja pie Andra Dambja un trešo reizi to ieguva Valdis Vilks. Par lielāko pārsteigumu tika atzīts komandas «Autogarant» sniegums, kuri pēc trīs stundām uzrādīja vislabāko rezultātu starp sporta un standarta apvidus automašīnām.

Sezonas pēdējais, izšķirošais posms notiks 6.oktobrī dolomīta karjeru «Akmenscūciņas» un «DSG karjeri» teritorijā, Ozolnieku novadā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu