Asins donoru dienā Stradiņa slimnīcā donorus sagaidīs īpaši pārsteigumi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Otrdien, 14.jūnijā, Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas Asins sagatavošanas nodaļā notiks Asins donoru diena, kuras laikā iedzīvotājus, kas nodos asinis, gaida īpaši pārsteigumi.

Asins donori tiks cienāti ar svaigām zemenēm un dāvanā saņems «Citadele kino» brīvbiļetes un «Līvu Akvaparka» četru stundu ieejas kartes, kas ļaus izbaudīt ūdens atrakcijas tikai par Ls 3 (parastā cena pieaugušajiem Ls 15,95).

«stradini.lv

Asinis var nodot ikviens vecumā no 18 līdz 65 gadiem ar svaru ne mazāku par 50 kg, līdzi ņemot pasi vai autovadītāja apliecību. Asinis pieņem tikai no cilvēkiem, kas tās nav nodevuši vismaz 60 dienas un pēdējā laikā nav slimojuši. Asins donors saņem naudas kompensāciju pusdienām un transporta izdevumiem - Ls 4 un oficiālu brīvdienu (neskaitot asins nodošanas dienu).

Asins donoru dienu par godu Karla Landšteinera dzimšanas dienai jau sesto gadu pēc kārtas atzīmē apmēram 70 valstīs. Pateicoties viņa atklājumam par cilvēka asins grupām, visā pasaulē asins pārliešanas noris veiksmīgi un ļauj izveseļoties daudziem cilvēkiem. Pasaulē šīs dienas galvenais mērķis ir pateikties cilvēkiem par «dzīvības dāvanu,» kā arī izglītot un iesaistīt donoru kustībā jauniešus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu