Astoņīšu mātes ārstam atņem licenci

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: scanpix/AP

Kalifornijas štata medicīniskajā padomē izskata astoņīšu mātes ārsta Maikla Kamrava lietu.

Kā kļuvis zināms, ārsts 33 gadus vecajai Nadjai Sulemanai  transplantējis 12 embrijus, neskatoties uz to, ka Amerikas reproduktīvās medicīnas biedrība iesaka sievietēm līdz 35 gadu vecumam mākslīgās apaugļošanas laikā pārstādīt tikai divus embrijus. Agrāk tika izplatīta informācija, ka astoņīšu mātei tika transplantēti 6  embriji, no kuriem 2 sadalījās vienas olšūnas dvīņos.

Ārstam pārmet arī, ka viņš nav ņēmis vērā Amerikas reproduktīvās medicīnas biedrības ieteikumus, kuri iesaka sievietes, kuras vēlas pārāk biežu mākslīgo apaugļošanu un daudz bērnus, nosūtīt pie psihiatra. Nadjas Sulemanas gadījumā to vajadzēja darīt, bet tas netika darīts.

Medicīnas eksperti apgalvo, ka ārsts Maikls Kamrava jau vairākkārt pieļāvis atkāpes no esošajiem standartiem, tāpēc viņu 2009. gadā izslēdza no Amerikas reproduktīvās medicīnas biedrības, bet tad viņš vēl drīkstēja nodarboties ar embriju transplantāciju, ko tagad vairs nedrīkst darīt, raksta ārzemju prese.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu