«Astro’n’out» piedāvā jaunu videoklipu dziesmai «Tuvāk» (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Aiga Rēdmane

Klipu veidojis režisors Mārtiņš Grauds (f/s «TANKA»), kopā ar operatoru Jurģi Kminu, horeogrāfi Elīnu Breici, («Dejas Anatomija»), kostīmu mākslinieci Ingrīdu Zāberi un montāžas režisoru Andri Grantu.

Grauds: «Bija patīkami pēc ilgāka pārtraukuma strādāt ar mūzikas klipu, jo īpaši tamdēļ, ka komanda bija lieliska un pati dziesma Astronautiem, manuprāt, ir ļoti izdevusies. Paldies grupai par uzticēšanos - piedāvāju savu redzējumu, dažas idejas atmetām un beigās palikām pie divām vadlīnijām klipā: Māras nakts brauciens, kas sasaucas ar dziesmas suģestējošo ritmu un viņas metaforiskās vīzijas par kādreiz pašas piedzīvoto. Dejas kustības, ko veidojusi horeogrāfe Elīna Breice, klipā atspoguļo skaņdarba lirikas emocionālo paleti. Liekot par pamatu atslēgvārdus «tuvāk» un «vēlreiz», vēlējāmies, lai klipa vizuālā valoda papildinātu to meitenīgo sajūtu, ko Māra ir atradusi dziesmā. Klipu filmējām divas garas un slapjas naktis Tukuma apkaimē. Operators Jurģis Kmins eksperimentēja ar dažādiem oldskūlīgiem trikiem, lai kadru padarītu maģiskāku un dejotāju Evitas un Evas kustības Ingrīdas Zāberes tērpos vēl ēteriskākas. Vilks nav mūsu, tas ir lietuvietis.»

Grupa «Astro’n’out» un filmu studija «Tanka» vēlas pateikties visiem, kas nesavtīgi piedalījās klipa tapšanā, īpaši rosīgajām Ilzei Krūmiņliepai un Inesei Rozentālei. Tāpat liels paldies Tukuma rajona māju saimniekiem. «Tuvāk» ir jau ceturtais radio singls no novembrī iznākušā albuma «Lauvas», kurš nominēts arī Latvijas Mūzikas Ierakstu Gada Balvai 2012 kategorijā «Labākais poproka albums».

Video savu pirmizrādi piedzīvoja vakar Kaņepes kultūras centra jaunatklātajā kino zālē un «Arēnā Rīga» basketbola kluba «VEF RĪGA/ Valencia» spēles starplaikā, kur tas tika lieliski uzņemts.

«Astro’n’out» menedžments ziņo par vēl kādu lielisku jaunumu - «Astro’n’out» būs vieni no Latvijas pārstāvjiem Tallinas mūzikas nedēļā (Tallin Music Week) un jau 5.aprīlī uzstāsies Tallinas «Rock Café». Tallinas mūzikas nedēļā ir Baltijas vērienīgākais un nozīmīgākais mūzikas tirgus - izstāde, kas pulcē populārās un klasiskās mūzikas speciālistus (menedžerus, mūziķus, producentus, promoterus, žurnālistus u.c.) no 30 pasaules valstīm.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu