«Astro'n'out» dziedās emocionālā atbalsta nometnē Adamovā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

2010.gada 1.jūnijā Adamovas sanatorijas internātpamatskolā sākās un turpinās nometne «Sapņu varavīksne» sociālās grūtībās nonākušo bērnu dzīves kvalitātes uzlabošanai.

Bērni nometnē saņem grandiozus pārsteigumus. Pie nometnes dalībniekiem jau ir viesojušies un ar bērniem kopā darbojušies grupas «Astro'n'out» mūziķi ar Māru Upmani-Holšteinu. «Astro'n'out» kopā ar bērniem dziedās un uzstāsies arī pirmās un otrās nometnes noslēgumā 9. un 21. jūnijā. Sporta paraugstundu un nodarbību pasniegs basketbola slavenības.

Nometnes mērķis ir vispusīgi attīstīt bērna personību. Praktiskās iemaņas tiek nostiprinātas, izmantojot keramikas un floristikas radošās darbnīcas, kā arī iesaistot bērnus mūzikas un deju nodarbībās. Sporta iemaņas bērni attīsta izbraucienos ar riteņiem. Lai celtu jauniešu pašapziņu, ārsti psihoterapeiti sniedz emocionālo atbalstu ar psihoterapiju grupu palīdzību. Lai pārbaudītu drosmi, bērni dosies nakts pārgājienos ap Adamovas ezeru, kuru vadīs nakts trašu guru Zaļais nags - Imants Vekmanis. Tāpat paredzētas ekskursijas uz Aglonas baziliku un citām ievērojamām vietām Latgalē.

Projekta ietvaros tiek organizētas divas nometnes. Bērni, kuri piedalās nometnēs ir piedzīvojuši sociālās grūtības, daudzi no tiem saņem speciālās izglītības atbalstu. Nometne sniedz iespēju nostiprināt bērnu un jauniešu pašvērtību un pašcieņu, mazināt sociālās un emocionālās atstumtības sajūtu. Nometnē «Sapņu varavīksne» paredzēts sniegt atbalstu 100 šādiem bērniem un pusaudžiem.

Projekta nometnes vadītāja Sandra Daubure atzīst: «Svarīgi, lai pozitīvās pārmaiņas bērnu emocionālajā attīstībā saglabājas arī pēc projekta beigām, lai bērni iegūtu paliekošas iemaņas dzīvei, bet viņu vecāki un pedagogi pozitīvu pieredzi bērnu audzināšanā. Mēs, projekta īstenotāji, tam pievēršam lielu uzmanību.»

Katra  nometne  ilgs 10 dienas, divi posmi – no 2010.gada 1.jūnija līdz 10.jūnijam un no 2010.gada 13. līdz 22.jūnijam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu