ASV apsūdz fiktīvā auto pārdošanas shēmā sešus ārzemniekus, tostarp no Latvijas

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

ASV federālie iepriekšējas izmeklēšanas zvērinātie ir apsūdzējuši sešus ārzemniekus, tostarp no Latvijas, par vairāk nekā četru miljonu ASV dolāru (2,2 miljonu latu) izkrāpšanu no simtiem klientu, veicot fiktīvu automobiļu tirdzniecību internetā, piektdienas naktī paziņoja federālie prokurori.

Seši apsūdzētie ir no Vācijas, Krievijas, Rumānijas un Latvijas. Viņi apsūdzēti bankas un interneta krāpniecības plānošanā, naudas atmazgāšanā un citos noziegumus. Notiesāšanas gadījumā katram var tikt piespriesti vairāki simti gadu federālā cietumā.   

Trešdien izvirzītajā apsūdzībā 24 likumpārkāpumos teikts, ka viņi piedāvājuši automašīnas pārdošanai leģitīmās interneta vietnēs, savākuši maksājumus no simtiem potenciālo pircēju ASV un nosūtījuši šo naudu uz Eiropu, bet nav piegādājuši pircējiem nevienu no šīm mašīnām.

Varas iestādes informēja, ka krāpniecisko shēmu vadījis 37 gadus vecs Rumānijas pilsonis Stefans Veikums un 23 gadus veca Krievijas pilsone Jūlija Mešina-Hefrona no Jekaterinburgas. Abi atrodas federālā apcietinājumā Nevadas štatā par apsūdzībām, kas saistītas ar skaidras naudas kontrabandu lielos apmēros.

Veikums novēroja banku kontus, lai noskaidrotu, vai tajos ir noguldīta izkrāptā nauda. Pēc tam šie līdzekļi galvenokārt skaidrā naudā tika izņemti un nogādāti Veikumam un Mišinai, kas tos pārskaitīja no ASV uz citām valstīm, sūtīja pa pastu uz Berlīni vai noslēpa rokas bagāžā, braucot uz Vāciju.  

Krāpnieciski iegūto līdzekļu saņemšanai tika izveidoti vismaz 110 konti bankās. No 2007.gada 4.septembra līdz 2010.gada 5.oktobrim apkrāptie tur noguldīja vismaz četrus miljonus dolāru (2,2 miljonus latu).

«Šī lieta pierāda mūsu spēju sadzīt pēdas par visizsmalcinātākajam krāpšanas māksliniekam, kas mēģināja noslēpties aiz viltus identitātēm un domājamās interneta anonimitātes,» sacīja prokurors Andrē Birots.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu