ASV Kongress gatavo viena miljarda dolāru ekonomisko palīdzību Ukrainai (44)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

ASV likumdevēji pirmdien paziņoja, ka Ukrainai nodrošinās nozīmīgu ekonomiskā atbalsta programmu, aizdevumos apstiprinot vienu miljardu dolāru.

«Es esmu ārkārtīgi noraizējies par to, kas notiek Ukrainā. Es domāju, ka Ukrainā ir krīze un tai nepieciešama palīdzība,» žurnālistiem norādīja Senāta vairākuma līderis Harijs Rīds, piebilstot, ka ASV prezidents Baraks Obama vēlas sniegt kādu ekonomisko atbalstu.

Tikmēr Senāta demokrātu pārstāvis Roberts Menendezs pavēstīja, ka viņa vadītā Senāta Ārlietu komiteja «izstrādā divpartiju likumu paketi, lai nodrošinātu kritiski svarīgo atbalstu Ukrainai, kas nonākusi uz ekonomikas sabrukuma sliekšņa pēc vairākus gadus ilgušās valdības nesaimnieciskās darbības un korupcijas.»

Šī pakete nodrošinās iespēju apstiprināt aizdevuma garantijas vismaz viena miljarda dolāru apmērā, lai atbalstītu Ukrainas ekonomiku, un nodrošināt tehnisko palīdzību, lai atbalstītu vēlēšanas, palīdzētu cīņā ar korupciju, stiprinātu pilsonisku sabiedrību un palīdzētu Kijevai atgūt nozagtos aktīvus.

Komentāri (44)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu