ASV lidostā šaušalīgs atradums: 60 nogrieztas cilvēku galvas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

ASV Arkanzasas štatā kādā lidostā atrasta baisa krava: aptuveni 60 nogrieztas cilvēku galvas, kuras mēģināts ievest ASV ar lidmašīnu. Baiso kravu atklājuši aviokompānijas «Southwest Airlines» darbinieki, kuri pievērsa uzmanību konteineriem, kuri nebija aprīkoti ar atbilstošu marķējumu, vēstī Krievijas un ASV plašsaziņas līdzekļi.

Par noslēpumaino kravu nekavējoties paziņots policijai. Izmeklēšanas gaitā noskaidrots, kur un kam tika sūtītas galvas.

Nogriezto cilvēku galvu kravā kopumā bijis no 40 līdz 60, tās bijušas iepakotas nehermētiskos plastikāta konteineros, kas bija pārsieti ar līmlenti. Ārpusē nebija informācijas par to, kas atrodas maisos.

Izmeklēšanā noskaidrots, ka galvas sūtītas medicīnas kompānijai «Medtronic Inc» Teksasas štatā. Tur neiroķirurgi plānoja tās izmantot mācību darbā. Uzņēmuma preses sekretārs apliecinājis, ka firma pasūtījusi četras galvas un 40 galvu daļas.

Pēc uzņēmuma pārstāvja teiktā, cilvēku galvu izmantošana ir visai ierasta lieta jauno mediķu apmācībās. Galvas nereti pārvadā komercreisos. «Tā ir izplatīta prakse, bet rezultāts sanācis visai neparasts,» sacīja «Medtronic Inc» pārstāvis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu