ASV neatzīs Krievijas ietekmes sfēras bijušās PSRS teritorijā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV ir gatavas sadarboties ar Krieviju bruņojuma kontroles jautājumos, taču neatzīs Krievijas pretenzijas uz ietekmes sfērām kādreizējās PSRS teritorijā, piektdien preses konferences laikā paziņoja valsts sekretāres palīgs Dens Frīds.

«ASV neatzīst Krievijas ietekmes sfēras un neatzīst no Gruzijas atšķēlušos reģionu - Dienvidosetijas un Abhāzijas - neatkarību,» uzsvēra Frīds.

Viņš piebilda, ka sabiedrības uzmanība Minhenes drošības konferences laikā nav tikusi pievērsta vairākiem būtiskiem ASV viceprezidenta Džo Baidena runas aspektiem.

Frīds uzsvēra, ka Baidens savā runā pieminēja ne tikai Krievijas un ASV attiecību «pārstartēšanu», bet arī licis izskanēt brīdinājumam.

Frīds arī atkārtoti norādīja, ka «katrai Eiropas valstij ir tiesības piedalīties savienībās, tiesības pašai uz savu ceļu, tostarp arī saistībā ar NATO paplašināšanos».

Hilarijas Klintones palīgs atzina, ka Vašingtonai savā politikā jābalstās uz kopīgajām ASV un Krievijas interesēm, taču piebilda, ka jāatceras arī «mūsu domstarpības, neatsakoties no mūsu draugiem un mūsu vērtībām».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu