ASV olimpieši adoptē Soču klaiņojošos suņus (44)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

ASV olimpiskās izlases sportistu sirdis iekarojuši Soču klaiņojošie suņi, kā rezultātā daļa atlētu uz mājām aizvedīs ne vien izcīnītās godalgas, bet arī jaunus četrkājainos draugus.

Kā ziņots, īsi pirms Olimpiādes medijos izskanēja informācija, ka organizētāji nolīguši privātu kompāniju, kas izķers un likvidēs klaiņojošos dzīvniekus, lai tie nekļūtu par apdraudējumu sportistiem un līdzjutējiem.

Šādu lēmumu asi kritizējuši dzīvnieku aizstāvji, kas iesaistījušies klaiņojošo suņu un kaķu glābšanā. Par vienu no skaistākajiem izglābšanās stāstiem var uzskatīt ASV slēpotāja Gasa Kenvortija izvēli adoptēt četrus kucēnus un viņu mammu, ko sportists atrada kalnos, netālu no mediju centra.

Līdz ar slēpošanas frīstaila sloupstilā izcīnīto sudrabu, Kenvortijs uz ASV nolēmis doties ar visiem pieciem suņiem. Lai nokārotu nepieciešamos dokumentus, sportistam nākas uzturēties Sočos ilgāk nekā plānots, tomēr viņš ir cieši nolēmis bez jaunajiem draugiem nekur nedoties. 

Kenvortijs jau kļuvis par sociālo mediju zvaigzni, kura mīlestība pret dzīvniekiem iekarojusi vairāk uzmanības nekā izcīnītā sudraba medaļa.

Ierodoties Sočos, amerikāņu bobsleja un skeletona preses sekretāres Amandas Bērdas uzmanību visvairāk piesaistīja milzīgais skaits klaiņojošo dzīvnieku. Arī viņa nolēmusi adoptēt kādu no bezsaimnieku suņiem.

«Es gribētu pie sevis paņemt kādu vecāku suni, jo tos parasti nevēlas adoptēt. Visi grib kucēnus. Šobrīd man ir radušās nelielas problēmas, jo nevaru ņemt suni līdzi čārterreisā. Jāizdomā veids, kā nogādāt viņu līdz Minhenei, kur varēšu dzīvnieku ņemt pie sevis un turpināt ceļu mājup,» savus plānus atklāj Bērda.

Tāpat interesi par klaiņojošajiem suņiem izrādījusi ASV vīriešu hokeja izlase. Komandas vārtsargs un latvieša Zemgus Girgensona komandas biedrs NHL klubā Bufalo «Sabres» Raiens Millers savā tviterkontā raksta: «Pāris klaiņojoši suņi ir sakopti un hokejistu pieņemti.» 

Par saviem mājdzīvniekiem Soču suņus tagad sauks ASV hokeja izlases uzbrucējs Deivids Beikss un aizsargs Kevins Šatenkērks. 

Komentāri (44)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu