ASV pārtrauc militāro sadarbību, sarunas par tirdzniecību un investīcijām ar Krieviju (102)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Reaģējot uz Krievijas rīcību Ukrainā, Savienotās Valstis pārtrauc militāro sadarbību ar Krieviju, pirmdien paziņoja Pentagons. Apturētas arī ASV sarunas ar Krieviju par tirdzniecību un investīcijām, apstiprinājušas amatpersonas.

«Ņemot vērā nesenos notikumus Ukrainā mēs esam iesaldējuši visu militāro sadarbību starp Savienotajām Valstīm un Krieviju,» apliecināja ASV Aizsardzības ministrijas pārstāvis, mudinot «Krievijas spēkus Krimā atgriezties bāzēs, kā to paredz līgumi attiecībā uz Krievijas Melnās jūras floti.»

«Mēs esam apturējuši gaidāmās sarunas ar Krievijas valdību par tirdzniecību un investīcijām, kas bija daļa no centieniem nodrošināt plašākas komerciālās un tirdzniecības attiecības,» skaidroja amatpersonas.

ASV prezidents Baraks Obama paziņojis, ka, iebrūkot Ukrainā, Krievija pārkāpusi starptautiskās tiesības, un ASV administrācija solījusi izvērtēt virkni ekonomisku un diplomātisku sankciju pret Maskavu.

Komentāri (102)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu