Foto: RIAnovosti/Scanpix

10. maijā Latvijas Universitātē (LU) ar publisku lekciju «Ko varam sagaidīt no Krievijas pēc Putina atgriešanās?» uzstāsies ASV Pītersona starptautiskās ekonomikas institūta vadošais pētnieks Anderss Oslunds (Anders Åslund). Lekcija notiks LU Mazajā aulā no plkst. 11.00 līdz plkst. 12.00. To organizē LU Žana Monē Izcilības centrs sadarbībā ar Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā.
 
2011. gadā A. Oslunds kopā ar Latvijas Republikas Ministru prezidentu Valdi Dombrovski izdeva grāmatu «Kā Latvija pārvarēja finanšu krīzi?» («How Latvia Came through the Financial Crisis»). A. Oslunds atzinīgi vērtē Latvijas panākumus ekonomikas stabilizācijas un izaugsmes nodrošināšanā, un uzskata, ka Baltijas valstis var kalpot kā paraugs citām Eiropas valstīm ekonomikas krīzes pārvarēšanā un izaugsmes veicināšanā.
 
Anderss Oslunds (Anders Åslund) ir viens no vadošajiem Zviedrijas speciālistiem Austrumeiropas valstu, īpaši Krievijas un Ukrainas, ekonomikas jautājumos. Doktora grādu Anderss Oslunds ieguvis Oksfordas Universitātē (St. Antony's College; 1982), maģistra grādu - Stokholmas Ekonomikas skolā un bakalaura grādu - Stokholmas Universitātē. Kopš 2006. gada viņš ir Vašingtonas Pītera Dž. Pītersona Starptautiskās ekonomikas institūta (Peter G. Peterson Institute of International Economics) vecākais pētnieks. Anderss Oslunds strādā arī par pasniedzēju Džordžtaunas Universitātē. Viņš bijis Krievijas valdības padomnieks ekonomikas jautājumos 1991.-1994. gadā, Ukrainas valdības padomnieks 1994.-1997. gadā un Kirgizstānas prezidenta padomnieks 1998.-2004. gadā.
 
Anderss Oslunds ieņēmis Zviedrijas diplomāta posteni Kuveitā, Ženēvā, Polijā, Maskavā un Stokholmā. No 1989. gada līdz 1994. gadam viņš bijis Stokholmas Ekonomikas skolas Pārejas perioda ekonomikas institūta profesors un viens no tā vadītājiem un dibinātājiem. Anderss Oslunds bijis arī Vašingtonas Vudrova Vilsona Starptautiskā pētnieku centra (Woodrow Wilson International Center for Scholars), Kenana Krievijas padziļinātās izpētes institūta (Kennan Institute for Advanced Russian Studies) un Vašingtonas Brūkingsa institūta (Brookings Institution) pētnieks. No 1994. gada līdz 2005. gadam viņš strādāja Kārnegija Starptautiskajā miera fondā (Carnegie Endowment for International Peace) par vecāko zinātnisko līdzstrādnieku un Krievijas un Eirāzijas programmas direktoru.
 

  • Uz lekciju aicināti visi interesenti, ierašanās no plkst. 10.30.
  • Lekcija notiks angļu valodā.
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp