ASV saprot Latvijas nostāju nepalielināt karavīru skaitu Afganistānā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Aizsardzības ministrija (AM) apsveic ASV prezidenta Baraka Obamas paziņojumu par pieņemto lēmumu palielināt ASV militāro klātbūtni Afganistānā par 30 tūkstošiem karavīru un tūkstoti civilpersonu, īpaši koncentrējoties uz Afganistānas dienvidiem un austrumiem.

Aizsardzības ministrs Imants Lieģis (PS) izsaka gandarījumu, ka ASV prezidents ir atbalstījis stratēģijas maiņu Afganistānā kā to prasa pašreizējā situācija, portālu «Apollo» informēja AM.

«Civiliedzīvotāju drošībai, Afganistānas atjaunošanai un Afganistānas valdības spējai pārņemt kontroli savās rokās ir izšķiroša nozīme. Īpaši esam gandarīti, ka ASV administrācija ir augstu novērtējusi valstis, kas ekonomisko grūtību laikā turpina savu ieguldījumu Afganistānā, tādejādi turpinot savas uzņemtās saistības,» norāda ministrs.

Lieģis norāda, ka Latvija ir bijusi konsekventa savu saistību izpildē un turpinās savu ieguldījumu līdzšinējā apmērā gan piedaloties Norvēģijas vadītājā Provinces atjaunošanas grupā, gan veicot sarežģīto Afganistānas armijas apmācību valsts austrumos. «Latvijas karavīri sniedz nozīmīgu ieguldījumu Afganistānas armijas apmācībā, kas ir priekšnoteikums pašu afgāņu spējai pārņemt atbildību pār situāciju valstī un NATO spēku operāciju noslēgumam Afganistānā,» uzskata ministrs.

Savukārt AM valsts sekretāram Jānim Sārtam notikusi telefoniska saruna ar ASV aizsardzības sekretāra pārstāvi, kurā Latvijas AM sniegta informācija par prezidenta runas nostādnēm par jauno stratēģiju Afganistānā. Sarunā ASV puse atzinīgi novērtēja Latvijas ieguldījumu starptautiskās drošības stiprināšanā, kā arī izteica izpratni par Latvijas lēmumu šajā ekonomiski sarežģītajā laikā saglabāt iesaisti Afganistānā esošajā apjomā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu