ASV senators medijiem stāsta, kā izskatījies bin Ladena līķis

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

ASV Centrālā izlūkošanas pārvalde (CIP) sākusi likumdevējiem demonstrēt nogalinātā «Al Qaeda» līdera Osamas bin Ladena pēcnāves fotoattēlus, kuri, pēc prezidenta Baraka Obamas teiktā, esot pārāk šaušalīgi, lai tos publicētu.

Republikāņu senators no Oklahomas štata Džeimss Inhofs teica, ka viņam parādīti 15 fotoattēli, kas uzņemti tūlīt pēc tam, kad ASV desantnieki 2.maija reidā kādā mājā Pakistānā nogalināja bin Ladenu.

Intervijā televīzijas kanālam CNN Inhofs piekrita, ka šie fotoattēli tiešām ir «šaušalīgi».

«Viena lode viņam bija trāpījusi ausī un izgājusi pa acs dobumu vai otrādi, un pēc tam sprāgusi,» viņš teica. «Pa acs dobumu bija izplūdusi smadzeņu masa, un tas izskatījās šaušalīgi.»

Trīs fotoattēli bija uzņemti pēc tam, kad bin Ladena mirstīgās atliekas tika izvestas no mājas un nogādāts uz ASV lidmašīnu bāzes kuģa «Carl Vinson» Arābijas jūrā, sacīja Inhofs. Tajos redzams, kā «Al Qaedas» līdera līķis tiek mazgāts un sagatavots apbedīšanai pēc musulmaņu tradīcijām un pēc tam nolaists jūrā.

«Viņi bija notīrījuši asinis un citas atliekas no viņa sejas, un tas atviegloja viņa identificēšanu,» teica Inhofs, norādot, ka nebija ne mazāko šaubu, ka nogalinātais ir bin Ladens. «Te nevar būt nekādu jautājumu. Es esmu redzējis attēlus. Tas bija viņš. Viņš ir miris. Viņš ir vēsture,» sacīja Inhofs.

Pieņemot lēmumu nepublicēt šos attēlus, Baltais nams pauda bažas, ka tie uzkurinās emocijas Tuvajos Austrumos un tiks izmantoti kā propagandas līdzeklis pret ASV.

Tomēr Inhofs uzskata, ka attēlus vajadzētu publicēt, vismaz tos, kas uzņemti uz lidmašīnu bāzes kuģa.

Attēlus paredzēts parādīt arī citiem galveno komiteju augsta ranga locekļiem.

Republikāņu senators Džons Makeins žurnālistiem teica, ka viņš negatavojas skatīties šos attēlus, jo «es savā mūžā esmu redzējis pietiekami daudz mirušu cilvēku».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu