ASV tiesa atzīst drauga saduršanā apsūdzētās Latvijas piederīgās vainu (13)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

ASV zvērināto tiesa ceturtdien atzina drauga slepkavības mēģinājumā ASV apsūdzētās Latvijas valstspiederīgās Jekaterinas Pūsepas vainu slepkavības mēģinājumā, vēsta laikraksts «New York Daily News».

Tiesas spriedums par soda mēru lietā vēl nav pasludināts, taču 23 gadus vecajai Pūsepai draud līdz 25 gadiem ieslodzījumā.

Šā gada maijā Pūsepa noraidīja prokuratūras piedāvājumu atzīt vainu apsūdzībās slepkavības mēģinājumā apmaiņā pret mazāku desmit gadu cietumsodu un deportāciju uz dzimto Latviju pēc soda izciešanas.

Pūsepa apgalvoja, ka savu dzīvesbiedru sadūrusi konflikta laikā pašaizsargājoties.

Latvijā dzimusī Jekaterina Pūsepa kopš aizturēšanas pagājušā gada 11.maijā atrodas ieslodzījumā Ņujorkas cietumā, jo nevar samaksāt viņai noteikto 75 000 ASV dolāru (40 425 latu) drošības naudu.

Ņujorkas policija Pūsepu un sadurto dzīvesbiedru atrada pagājušā gadā agrā 11.maija rītā uz ielas pie pāra mājokļa.

Histēriski raudošā jaunā sieviete bija nosmērējusies ar asinīm un pārliekusies pāri smagi savainotajam 22 gadus vecajam Alekam Kacnelsonam, kurš gulēja uz ietves, asinīm šļācoties no durtas brūces krūtīs.

Plaušās un sirdī sadurtais Kacnelsons nogādāts slimnīcā, kur viņam veikta operācija. Kacnelsons veiksmīgi atlabis no smagajām traumām.

Kā laikrakstam stāstīja kaimiņi, pārim bijušas vētrainas attiecības un viņi bieži strīdējušies. Arī liktenīgajā vakarā kaimiņi dzirdējuši skaļu klaigāšanu un trokšņus.

Pēc aizturēšanas Pūsepa vairākkārt mainīja savas liecības, vispirms paziņojot, ka dzīvesbiedra mājoklī iebrucis «kāds melnādains vīrietis», bet pēc tam apgalvojot, ka Kacnelsons pats sevi sadūris ķīviņa laikā, it kā mēģinot izdarīt pašnāvību.

Vēlāk sieviete mainīja savas liecības, pavēstot, ka strīda laikā Kacnelsons viņu nogrūdis pa kāpnēm, pēc kā viņa mēģinājusi ar nazi atgaiņāties no dzīvesbiedra, sadurot viņu krūtīs.

Pēc Kacnelsona stāstītā, liktenīgajā naktī viņi abi bija lietojuši alkoholu. Pūsepa saniknojusies par viņa viedtālrunī atrastajiem citas sievietes kailfoto un konflikta laikā viņu sadūrusi.

Pāris iepazinās Ņujorkas naktsklubā «Pacha» 2011.gada novembrī. Abi - gan Pūsepa, gan Kacnelsons - bijuši aizrautīgi Ņujorkas naktsklubu uzdzīves baudītāji un lietojuši arī narkotikas.

Vētraino attiecību dēļ pāris jau iepriekš nonācis policijas redzeslokā. 2012.gada martā Kacnelsons tika apcietināts par uzbrukumu Pūsepai. Toreiz vīrietis nedēļas nogali pavadīja cietumā un pēc Pūsepas prasības tiesa noteica Kacnelsonam aizliegumu tuvoties sievietei.

Tomēr pāris salabis un turpināja dzīvot kopā dzīvoklī Ņujorkā līdz liktenīgajam vakaram.

Pūsepa Latviju pameta 11 gadu vecumā 2001.gadā, kad uz ASV pārcēlās viņas māte un vecmāmiņa, kurai Losandželosā dzīvo māsa. 2006.gadā viņas māte Tatjana nomira no vēža, pēc kā sieviete pārcēlusies uz Ņujorku, kur strādājusi par oficianti. Pēc Pūsepas sacītā, Latvijā viņai nav ne ģimenes locekļu, ne draugu.

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu