ASV vēstniecība Rīgā sāk imigrācijas vīzu izdošanu adoptētiem bērniem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No 2007. gada 1. oktobra ASV vēstniecība Rīgā sāks izdot imigrācijas vīzas bērniem, kurus adoptē no Latvijas uz ASV. Līdz šim adoptētājiem no ASV imigrācijas vīzas pieprasījums bija jāiesniedz ASV vēstniecībā Varšavā Polijā, portālu «Apollo» informēja ASV vēstniecības Rīgā Preses un kultūras nodaļa.  

Izmaiņas imigrācijas vīzu noformēšanas kārtībā atvieglos imigrāciju, kā arī padarīs to ātrāku ģimenēm, kas adoptē bērnus Latvijā. Jaunajiem bērna vecākiem un bērnam vairs nebūs jābrauc uz vīzas interviju Varšavā — iesniegt visus ar imigrāciju saistītos dokumentus, kā arī saņemt imigrācijas vīzu viņi varēs Rīgā.

Saskaņā ar ASV vēstniecības Rīgā datiem 2006. fiskālajā gadā (no 2005. gada 1. oktobra līdz 2006. gada 31. septembrim) ASV imigrācijas vīzas saņēma 23 Latvijā adoptēti bērni, savukārt 2007. fiskālajā gadā (no 2006. gada 1. oktobra līdz 2007. gada 31. septembrim) imigrācijas vīzas pieprasītas jau 34 adoptētiem bērniem.

AskConsular@USRiga.lv

Šīs kategorijas imigrācijas vīzas ir pirmās, kuras izsniegs ASV vēstniecība Rīgā. Līdz šim vēstniecībā izdeva tikai neimigrācijas vīzas tūrismam, studijām, kā arī darbam ASV.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu