ASV zinātnieki izgudro zobu pastu, kas piedāvā laika prognozi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: eszter, CC licence

Prestižās ASV universitātes «Massachusetts Institute of Technology» informācijas tehnoloģiju (IT) inovāciju laboratorijas «Media Lab» zinātnieki izgudrojuši zobu pastas tūbiņu, kas informē lietotāju par laika apstākļiem, raksta IT portāls «News.com».

Portāls informē, ka tūbiņa, kas satur dažādu krāsu un garšu zobu pastu, ir pievienota datoram, kas ievāc informāciju no vietējā meteoroloģiskā dienesta. Dators tad dod attiecīgu rīkojumu tūbiņas mehānismam piedāvāt piparmētru zobu pastu, ja laiks būs auksts, kanēļa garšu, ja laiks būs karsts, bet zobu pastu ar zilām svītrām, ja gaidāmi nokrišņi.

Kā raksta «News.com», pētnieka Deivida Kāra projekts saucas «Tastes Like Rain» un patlaban atrodas prototipa stadijā, izmantojot īstu, komerciāli ražotu zobu pastas tūbiņu un zinātnieka sameistarotu mehānismu, kas maisa izejvielas.

Lai gan «Media Lab» ir reputācija, ka tur veic eksperimentus pēc principa «jo trakāk, jo labāk», Kāra projektu uzskata par nopietnu, jo mērķis ir prototipu pārvērst komerciāli ražojamā un tirgojamā produktā, vēsta portāls.

Visticamāk, komerciāla versija būs vannas istabas sienā iemontējama ierīce ar trīs dažādu garšu un krāsu zobu pastas tvertnēm, maisīšanas un padeves mehānismu un interneta pieslēgumu. Rīks arī kalpotu kā sakaru mezglpunkts, iespējams, padodot bezvadu interneta signālu citām vannas istabā izvietotām ierīcēm.

Portāls norāda, ka «Media Lab» arī izstrādājusi prototipus makiem, kas dažādos veidos paziņo īpašniekam par tā finanšu stāvokli. Viens maka modelis nodreb katru reizi, kad īpašnieka bankas kontā notiek transakcija. Otrs maks kļūst grūtāk un grūtāk atverams, jo mazāk naudas ir īpašniekam, bet trešais prototips piepūšas resnāks, jo vairāk naudas ienāk lietotāja bankas kontā.

Visi trīs maki darbojas, izmantojot internetam pieslēgtu mobilo tālruni un nelielā rādiusa darbības radiosakaru tehnoloģiju «Bluetooth».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu