AT: «Juglas maniaka» lietā ir stājies spēkā notiesājošs spriedums (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Ieva Čīka/LETA

Augstākās tiesas (AT) Senāts nav nodevis jaunai izskatīšanai pirmās instances tiesā tā dēvēto «Juglas maniaka» lietu, saistībā ar portālā «Apollo» no laikraksta «Vesti segodņja» ceturtdien pārpublicēto informāciju rakstā «Negaidīts pavērsiens «Juglas maniaka» lietā» norāda AT preses sekretāre Baiba Kataja.

Kataja norāda, ka tā saucamajā «Juglas maniaka» lietā ir stājies spēkā notiesājošs spriedums. Ar Rīgas apgabaltiesas 2011.gada 10.maija spriedumu Egīlam Lasmanim noteikts galīgais sods ar brīvības atņemšana uz 17 gadiem un trīs mēnešiem ar mantas konfiskāciju un policijas kontroli uz trīs gadiem.

Lasmanis par šo Rīgas apgabaltiesas spriedumu bija iesniedzis apelācijas sūdzību, bet apelācijas instances tiesas sēdē apsūdzētais atsauca savu iesniegto apelācijas sūdzību, tāpēc AT Krimināllietu tiesu palāta 2012.gada 24.janvārī izbeidza apelācijas tiesvedību lietā.

Līdz ar to stājās spēkā pirmās instances tiesas spriedums.

Savukārt, otra Lasmaņa lieta, kurā Senāts atcēlis abu instanču tiesas spriedumus un nodevis lietu jaunai izskatīšanai pirmās instances tiesā, ir apsūdzība Lasmanim par 2007.gada noziedzīgu nodarījumu.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu