Atbalsta projektu Augusta Deglava ielas izgāztuves rekultivācijai

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Mājokļu un vides komiteja atbalstīja starptautiskā projekta finansējumu Augusta Deglava ielas izgāztuves rekultivācijai. Tā kopējais budžets ir 2 400 000 latu, no kuriem Rīgas domei būs jāsedz 50% izdevumu, portālu «Apollo» informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa. 

Komitejas priekšsēdētājs Vjačeslavs Stepaņenko, komentējot lēmumu, atzīmēja, ka jautājums par šīs piesārņotās un degradētās teritorijas sakārtošanu ir bijis aktuāls jau vairākiem Rīgas domes sasaukumiem, taču problēma līdz šim tā arī nav atrisināta: «Mēs nedrīkstam nokavēt iespēju piesaistīt Eiropas Savienības Kohēzijas fonda naudu, jo 2012. gads ir pēdējais, kad tiek piešķirts līdzfinansējums izgāztuvju rekultivācijai, turpmāk būtu jāiztiek tikai ar pilsētas budžeta līdzekļiem. Mēs esam veikuši pētījumus un saņēmuši tehniskos noteikumus, tagad pēc iespējas ātrāk jāuzsāk darbi gan naudas piesaistei, gan šīs vietas sakopšanai».  

A.Deglava ielas izgāztuves atkritumu slānī konstatēta naftas produktu un smago metālu klātbūtne. Rekomendācijās tika ieteikts veikt atkritumu pārvietošanu uz teritorijas ziemeļu un centrālo daļu. Atkritumu kalnam jāierīko drenāžas sistēma gruntsūdeņu savākšanai un novadīšanai, atkritumu kalns jāpārsedz ar ūdensnecaurlaidīgu segumu un jāveic tā apzaļumošana. Rezultātā tiks sakopta pilsētas zeme 24 ha platībā, nodrošinot iedzīvotājiem rekreācijas iespējas. V.Stepaņenko: «Šajā teritorijā varētu izveidot, piemēram, futbola laukumu, uzcelt hokeja halli un ierīkot parku, kuru ziemā varētu izmantot kā slēpošanas kalnu. Taču jebkurā gadījumā šis pilsētas kauna traips pārtaps par glītu, sakoptu, lietderīgi izmantojamu vietu». 

Rekultivācijas darbi varētu tikt pabeigti līdz 2013. gada 30. novembrim. Pēc projekta pabeigšanas tiks veikta Lielvārdes ielas pagarināšana līdz Augusta Deglava ielai, veidojot krustojumu ar Andreja Saharova ielu, kā rezultātā veidosies iedzīvotājiem ērta infrastruktūra, savienojot divus pilsētas rajonus – Purvciemu un Pļavniekus.  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu